Hükümet protokolü "Mayıs'a kadar çözüm" diyor

Güncelleme Tarihi:

Hükümet protokolü Mayısa kadar çözüm diyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2004 11:41

KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat'ın başkanlığında kurulan ve "Toplumsal Uzlaşma ve Çözüm" hükümeti adı verilen CTP-Demokrat Parti (DP) koalisyonu, "Annan Planı'nı esas alan müzakere süreci sonunda Kıbrıs sorununu Mayıs 2004'ten önce çözmeyi ve tarafların üzerinde mutabık kalacakları bir tarihte eş zamanlı olarak referanduma gitmeyi" temel amaç olarak benimsedi.

Haberin Devamı

CTP ve DP'den Türk Ajansı-Kıbrıs'a (TAK) verilen koalisyon protokolü özetle şöyle:

"Tarafların üzerinde mutabık kalacakları bir tarihte, eşzamanlı referandum yapılacak. AB normları çerçevesinde yeniden yapılanma esas olacak. iki parti arasında, koordinasyon ve eşgüdüm komiteleri oluşturulacak. Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan garantörlük hakkının devamı gözetilecek"

CTP-DP Koalisyon Hükümeti'nde, 10 bakanlığın koalisyon partileri arasındaki dağılımı ise şöyle:

CTP: Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı.

DP: Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!