‘Hotdog’cular heyecanla beyzbol sezonunu bekliyor

Güncelleme Tarihi:

‘Hotdog’cular heyecanla beyzbol sezonunu bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'de beyzbol birinci lig maçları yarın başlıyor. Beyzbol sezonu boyunca Amerikan stadyumlarında 26 milyon ‘hot dog’ tüketilmesi bekleniyor.

Stadyumlardaki sosis tüketimine ilşkin tahmini yapan ‘Ulusal Hot Dog Derneği’ bu tahmini rakamın çeşitli nedenlerle daha da büyük olabileceğini bildirdi. Dernek, Amerikan halkının beyzbol maçlarına daha çok ilgi göstermesinni ve ABD ekonomisinin iyi performansının tüketimi arttıracağı umudunda.

Amerikan kültürel dokusunda beyzbol ve hot dog birbirinden ayrılmaz bir ikili. Stadyuma beyzbol seyretmeye gidip de hot dog yemek adeta Amerikalı erkeklerin ‘milli sporu.’

Philadelphia'daki Veterans Stadyumu'nun yetkilileri, hot dog tüketiminde bu sezon % 20 oranında artış kaydedilmesini bekliyorlar.

26 milyon hot dog ise, New York ve Michigan eyaletlerinde yaşayan nüfusus tamamını doyurabilecek bir rakam. 26 milyon hot dog, art arda eklenerek bir zincir haline getirilse, Doğu kıyısındaki Boston'dan Batı kıyısındaki Los Angeles'e kadar uzanıyor.

Ancak, hot dog deyip de geçmemek gerek. Her stadyumun kendi ‘hot dog spesiyalitesi’ var. Los Angeles'in efsanevi Dodger Stadyumu'nun spesyalitesi ‘Dodger Dog.’ Bu sosis, hot dog satış rekorunun da sahibi. Geçen yıl Los Angeles'li beyzbol fanatikleri tam 2.2 milyon adet Dodger Dog'u mideye indirdi.

Cleveland'ın Jacobs Stadyumu bu sezonda 1,5 milyon, Baltimore'deki Camden Yards Stadyumu da 615 bin sosis satmayı planlıyor. Philadelphia'nın spesiyalitesi ‘Phanatic’in ise kaç adet satacağı bir ‘ticari sır.’

Chicago'daki Wrigley Field Stadyumu ise ‘farklılık’ iddiasında. Chicago, hot dog'u, sarı hardal, rendelenmiş turşu, domates ve baharatlı tuz kullanarak satıyor. Milwaukee'de ise, Alman ve Polonya tipi sosislerin popüleritesi klasik New York hot dog'undan daha fazla. Milwaukee County Stadyumu, bu sezon, 250 bin Bratwurst ve 80 bin de Polonya sosisi satmayı planlıyor.

ABD'de yaşayan Türk beyzbol hayranları, ‘Ali Sami Yen’in, İnönü Stadı'nın, Fenerbahçe Stadı'nın köfte ekmekçilerinden de aynı yaratıcılığı bekliyoruz' diyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!