Hollywood Taliban'a karşı

Güncelleme Tarihi:

Hollywood Talibana karşı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hollywood yıldızları ve kadın hakları savunucuları, Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban yönetiminin kadınlara uyguladığı ‘‘cinsiyet ayrımcılığını’’ protesto etmek üzere önceki gece Los Angeles'ta bir davet düzenledi.

Afganistan'daki kadınlara destek amacıyla yapılan protestoya, aralarında Marlo Thomas, Linda Carter, Morgan Fairchild, Sidney Poitier, Lionel Richie, Melissa Etheridge, Jennifer Holliday, Geena Davis, Dyan Cannon ile kızı Jennifer Grant, Naomi, Ashley ve Wynonna Judd'un da bulunduğu sinema oyuncuları, müzisyenler ve kadın hakları savunucuları katıldı.

Eyleme destek veren Feminist Çoğunluk Kurumu'nun Sözcüsü Kathy Spillar, Afganistan'da bugün 11.5 milyon kadın ve genç kızın evlerine hapsedildiğini ve bu uygulamanın 2 yıl önce Taliban'ın Afganistan hükümetinin kontrolünü ele geçirdiği zaman başladığını söyledi.

Afganistan'da kadınların çalışamadığını, okula gidemediğini ve evlerinin pencerelerinin dışarıyı göremesinler diye siyaha boyandığını belirten Spillar, kadınların yalnızca yakın bir erkek akrabalarının eşliğinde evlerinden çıkabildiklerini ve şiddet eylemlerine maruz kaldıklarını söyledi. Bazı Afgan kadınlarının, yüzlerinin örtülü olması nedeniyle, yürümeye çalışırken araçların altında kaldıklarını dahi belirten Spillar Taliban baskısı nedeniyle bunalan kadınların arasında intihar vakalarının arttığını kaydetti. Spillar, 2 yıl önce Afgan kadınının hemşire, öğretmen, doktor ya da devlet memuru olarak özgürce iş hayatının içinde olduğunu hatırlattı.

Gecenin organizatörü, ‘‘Murphy Brown’’ın yapımcısı ve ABD Başkanı Bill Clinton ile eşinin yakın arkadaşı Linda Bloodworth-Thomason, basının ilgisini çekmek için toplantının özellikle Hollywood'da düzenlediğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!