Hollanda’yla ‘muhbirlik’ krizi

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’yla ‘muhbirlik’ krizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 20:50

ALMAN komedyenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretiyle iki ülke arasında kriz çıkarken, şimdi de Hollanda ile “Muhbir” sorunu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ALMAN komedyenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretiyle iki ülke arasında kriz çıkarken, şimdi de Hollanda ile “muhbir” sorunu ortaya çıktı. Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu tarafından Hollanda’da yaşayan Türkiye kökenli göçmenlere yapılan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye hakkında hakaret içerikli paylaşımları ihbar edin” çağrısı, Hollanda’da siyasi bir fırtınaya sebep oldu. Hollanda Parlamentosu çağrıyı kınarken, Başbakan Mark Rutte, Ankara’daki Hollanda Büyükelçiliği’nin bu konuda Türk yetkililerden ‘bir açıklama talep edeceğini’ söyledi. Ülkesini ziyaret eden Alman Başbakanı Merkel’le birlikte önceki gün düzenlediği basın toplantısında ihbar çağrısından ötürü ‘hayret içinde’ olduğunu söyleyen Rutte, “Türkiye hükümetinin bu hareket tarzıyla hangi amaca ulaşmak istediği açık değil” dedi.

Haberin Devamı

DÜN BAKANLIKTAYDI

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, Büyükelçi Cornelis Van Rij, dün Dışişleri Bakanlığı’ndaydı. Büyükelçi, Dışişleri tarafından bu hafta başında, Türkiye’nin, Hollanda basınında çıkan Erdoğan’ı hicveden karikatürlerden duyduğu rahatsızlığı ifade etmek üzere çağrılmıştı. Ancak Hollanda siyasetinde ve basınında gündemi işgal eden Rotterdam Başkonsolosluğu’nun e-postası ortaya çıkınca, görüşmede bu konu da konuşuldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!