Holiganlar Roma'yı dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Holiganlar Romayı dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2001 00:00


Haberin Devamı

İngiliz holiganlar, bu kez de İtalya başkenti Roma'yı savaş alanına çevirdiler. İtalya'nın Roma ve İngiltere'nin Liverpool takımları arasında önceki gece yapılan UEFA Kupası maçından önce ve sonra çıkan şiddet olaylarında, 5'i bıçakla olmak üzere 12 kişi yaralandı. Bıçaklanan yedi Liverpool taraftarı hastanede tedavi altına alınırken, birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Futbol karşılaşması nedeniyle İngiliz taraftarlar, çarşamba gününden itibaren akın akın Roma'ya gelmeye başladılar. Çarşamba günü Roma'daki barlar doldu ve artık ‘‘İngiliz futbol klasiği’’ haline gelen şiddet de start aldı. Kendini kaybeden ve taşkınlık yapmaya başlayan İngiliz holiganlar, İtalyanlarla kavgaya tutuştular. İlk İngiliz, çarşamba gecesi bıçaklandı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Olayların tırmanmaya başlaması üzerine İtalyan makamları, Roma'da sıkı güvenlik önlemleri alınmasına karar verdiler, Perşembe ve cuma günleri Liverpool taraftarlarına içki satışını yasakladı. Tüm bu önlemlere karşın, 4 bin İngiliz taraftarın doldurduğu Roma'da dün yine olaylar patlak verdi.

6 KİŞİ BIÇAKLANDI

İki taraf, birbirine taşlar ve içki şişeleriyle saldırırken, başkentin çeşitli kesimlerinde karşılaşma öncesi çıkan çatışmalarda 6 İngiliz taraftar bıçaklandı. Durumu ağır bir yaralı kaldırıldığı hastanede ameliyat edildi. Çatışmalar nedeniyle, tutuklananlar olduğu belirtildi. Çatışmalarda molotof kokteylleri de kullanıldı ve bazı araçlar ateşe verildi.

2 MUHABİR YARALI

Şiddetten gazeteciler de nasibini aldı. Associated Press TV ekibinden bir kişi ve APTN kameramanı, bir grup taraftarca feci şekilde dövüldü. Yaralanan iki muhabir hastaneye kaldırıldı.

İngiliz holiganlar, turistler tarafından en çok ilgi gören tarihi yapıtlardan biri olan Trevi Çeşmesi'nin havuzuna 5 İtalyanı attılar. Tarihi yapıtın hasar görmesinden korkan İtalyan yetkililer, çeşme çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldılar. Maçtan sonra da olaylar çıkarken, çatışmaların büyümemesi için İngiliz taraftarlar, ülkelerine gitmeleri için konvoylar halinde derhal havaalanına götürüldüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!