Hiroşima bombasını Museviler atmış

Güncelleme Tarihi:

Hiroşima bombasını Museviler atmış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Japonya yeni bir revizyonist eğilim yüzünden karıştı. Kendine ‘tarihi liberal’ diyen bir grup aydın ve politikacı Japonya'nın 2'inci Dünya Savaşı'nda ‘suçlu’ değil, ‘mağdur’ olduğunu savunuyor; bu arada, Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan bombaların da ‘Museviler’in intikamı' olduğunu iddia ediyor.

Geçtiğimiz ay vizyona giren, İtu Toşiya'nın ‘Pride, Umei no toki’ yani ‘Onur, kader zamanı’ diye tercüme edilebilecek filmi neredeyse bir yıldır tartışılıyor. Ünlü aktör Tsugawa Masahiko'nun General Hideki Tojo'yu canlandırdığı filmde İkinci Dünya Savaşı ve özellikle de Pearl Harbor baskını adeta ‘yeniden yazılıyor.’

TORA TORA TORA

Herşey, 1941 yılında Pearl Harbor'daki Amerikan donanmasını imha ederek ABD'nin savaşa girmesine neden olan zamanın Japon ordular komutanı Mareşal Tojo'nun 1946 yılında yargılanmasıyla başladı. Ünlü komutan intihar etmeyi denemiş ama başaramamaşı ve ‘Savaş suçlusu’ olarak yargılanırken de, kendini savunmak yerine karşı saldırıya geçmiş ve ‘Japonya savaş suçlusu değil, savaş mağdurudur’ tezini ortaya atmıştı.

Tojo, Japonya'nın Mançurya işgalini ve Nonkin'de 200 ila 300 bin kişinin katlini reddetmiş, bunun bir ‘meşru müdafaa’ olduğunu iddia etmişti. Ve bu görüş ta 29 Ağustos 1997'ye kadar Japonya'nın resmi görüşü olarak tarih kitaplarında yer almıştı.

30 yıllık bir kanuni mücadeleden sonra edebiyat profesörü Saburo İenaga, Mançurya harekatının bir ‘işgal’ olduğunu okul kitaplarına mahkeme kararıyla sokabilmişti.

Şimdi, ünlü davadan 53 yıl sonra, Toşiya'nın filmi uyuyan canavarı uyandırdı. Ucuz milliyetçilik yaparak tehlikeli bir revizyonizm yarattı.

Aynı şekilde, çok tartışılan çizgi roman Gromanisme Sengen (Komünist Manifesto'ya atıfla Onur Manifestosu) de bu yangına körükle gidiyor.

Ressam-yazar Yoşinori Kobayaşi bu resimli roman dizisinde bilinen birçok gerçeği reddediyor:

Seks kölesi Koreli ve Çinli kadın asla olmadı (Japon ordusunun İkinci Dünya Savaşı sırasında seks kölesi olarak kullanıp attığı, birçoğu gayrimeşru çocuk doğuran kadınlar)

2'nci Dünya Savaşı hakkında anlatılan bütün yalanlar Siyonist propagandasıdır

Japonya Çin ve Çinhindini ‘beyaz ırkçıların sarı ırkı yok etmesini önlemek için’ işgal etti

Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombaları Museviler'in Japonya'dan aldığı korkunç bir intikamdır (Japonlar, işgal ettikleri Mançurya'da yaşayan 20 bin Musevi'yi sürmüş, toplama kamplarına kapatmıştı)

İşin en korkutucu yanı, bu çizgi romanın yüzbinler satması, ‘Onur, kader zamanı’nın geçen yıl Titanic'ten sonra en çok iş yapan film oluşu ve ‘revizyonist lobi’nin giderek güçlenmesi...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!