Hindistan'da koronavirüs salgınına rağmen yapılan hac ibadetinin görüntüleri şoke etti...

Güncelleme Tarihi:

Hindistanda koronavirüs salgınına rağmen yapılan hac ibadetinin görüntüleri şoke etti...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2021 10:20

Dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken Hindistan’dan gelen görüntüler bu kadarına da pes dedirtti. Hindistan’da yüz binlerce Hindu hacı, Kumbh Mela festivali için bir araya geldi. Hacılar, ülkede süren koronavirüs salgınına rağmen sosyal mesafe ve hijyen kurallarını hiçe sayarak Ganj nehrine girdi. Maske yerine inanç ile ‘önlem’ alan hacıların görüntüleri görenleri şoke etti…

Haberin Devamı

Hindistan şu anda dünyada en çok koronavirüs vakası görülen ikinci ülke konumunda ve salgın şimdiden 150.000’den fazla can aldı.

Ülkeyi etkisi altına alan yıkıcı koronavirüs salgınına rağmen binlerce Hindu hacı Haridwar şehrinde bir araya geldi ve Ganj nehrine akın etti, bu gelenek binlerce yıllık Hindu hac ibadetinin bir parçası.

Yaşları 3 ile 80 arasında değişen binlerce hacının maske takmaması ve hijyen kurallarını hiçe sayması dikkatlerden kaçmadı.

Yetkililer sayıları 1 milyonu bulan hacıların, güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen hijyen kurallarına uymamalarından şikayet etti ve kurallara uymayanlara para cezası kesileceğini açıkladı.

Hac ibadetinin organize edilmesinden sorumlu bir yetkili Siddharth Chakrapani, Hindu bağışlama ve arınma tanrıçasına atıfta bulunarak, ‘Maa Ganga'nın onlar koruyacağına eminim, salgın biraz endişe verici ancak tüm önlemleri alıyoruz.’ dedi.

Haberin Devamı

Hindu mitolojisine göre, tanrılar ve iblisler, ölümsüzlük iksiri içeren kutsal bir sürahi için savaştılar. Hindular iksirin damlalarının hac ibadetinin yapıldığı Ganj nehrine düştüğüne inanıyor.

Ganj nehrine girmek, Hindistan'ın dört bir yanından ve sınırlarının ötesinden gelenler için kutsal bir ayin olarak kabul ediliyor.

Hindistan'da koronavirüs vakaları ve ölümleri son haftalarda önemli ölçüde düşerken, uzmanlar yeni bir koronavirüs dalgasının dünyanın en kalabalık ikinci ülkesini vurabileceği konusunda uyarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!