Heston'dan Clinton'a fırça

Güncelleme Tarihi:

Hestondan Clintona fırça
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Amerikan silah lobisinin en güçlü isimlerinden olan aktör Charlton Heston, ateşli silahlara karşı mücadele veren ABD Başkanı Bill Clinton'a sert çıktı. Herkesin silah edinme hakkı olduğunu savunan Ulusal Silah Sahipleri Derneği'nin (NRA) genel kurulunda konuşan Heston, ‘Sayın Clinton. Biz sana güvenmiyoruz. Amerika, senin sağlık sistemine ve ordudaki eşcinseller konusunda da sana güvenmedi. 21 yaşındaki kızlarımız için de, silahlarımız konusunda da sana kesinlikle güvenmiyoruz’ dedi.

Heston, bu sözleriyle, Clinton'ın yaşama geçiremediği sağlık reformları, silahlı kuvvetlerdeki eşcinseller konusundaki yeni uygulamaları ve Beyaz Saray'da staj yapmaya başladığında 21 yaşında olan Monica Lewinsky ile cinsel ilişkide bulunduğu yolundaki iddialara atıfta bulundu.

Amerikan sağının en güçlü ve etkin kuruluşlarından olan 3.5 milyon üyeli NRA’nın bugün başkanlığına seçilmesi beklenen Heston, bundan sonra seçimlerde sadece silah taraftarı adayları destekleyeceğini söyledi.

Büyük para gücü olan NRA, Anayasa'nın ikinci maddesi gereği, herkesin istediği silaha sahip olma hakkını savunuyor. Başkan Clinton, Ocak 1993'te göreve ilk kez başladığından bu yana suçun azaltılması amacıyla, çeşitli önlemlerin yanı sıra bazı yarı otomatik ve otomatik silahları da yasaklamıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!