Herkes Türkiye’yi sordu

Güncelleme Tarihi:

Herkes Türkiye’yi sordu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 10:00

Başkent Berlin’de geleneksel Basın Balosu siyaset, sanat ve moda dünyasından ünlü isimlerini ve simaları bir araya getirdi. Cumhurbaşkanı Gauck, Viyana Valsi’yle geceyi açtı. Bu yıl yabancı karşıtı parti AfD Başkanı Petry baloya davet edilmedi. Baloda karşılaştığım hemen herkes, Türkiye’yi sordu.

Haberin Devamı

BERLİN’de her yıl çok şatafatlı Federal Basın Balosu düzenleniyor. Bu yıl 65’incisi düzenlenen balo, kentin simgesi Brandenburg yanındaki Adlon Otel’de yapıldı. Siyaset, sanat, moda, televizyon ve iş dünyasından ünlü simalar yılda bir kez de olsa bir araya geldi. Baloya çok şık akşam kıyafetleri ve smokin giysileriyle 2 bin davetli katıldı. 

BU YIL DAVET EDİLMEDİ

Siyaset dünyasının tanınmış simaları İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Aile Bakanı Manuela Schwesig, Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Sol Parti Başkanı Katja Kipping, Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt balodaydı... Yabancı karşıtı parti AfD Başkanı Frauke Petry bu yıl baloya davet edilmedi. Petry’nin geçen yıl davet edilmesi yoğun eleştiri almıştı. Sinema dünyasından ünlü oyunculardan Uschi Glas, Veronica Ferres, ünlü modacı Jette Joop ve manken Franziska Knuppe kırmızı halıdan geçerken, flaş yağmuruna tutuldu. 

Haberin Devamı

AÇILIŞI GAUCK YAPTI

Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, hayat arkadaşı Daniela Schadt, Viyana Valsi’yle geceyi açtı. Federal Basın Balosu’nun hedefi yemek ve eğlence eşliğinde gazetecileri, siyaset ve sanat dünyasıyla buluşturmak. Güncel konular üzerine ayaküstü sohbetlerin yanında ilişkileri geliştirme fırsatı vermek. Gecede karşılaştığım hemen herkes bana şu soruyu sordu: “Türkiye’de neler oluyor?”

GELİŞMELERE ÜZÜLÜYORUZ

Oyuncu Uschi Glas, iki yıl önce İstanbul’a gittiğini, kente aşık olduğunu, Hürriyet’i ziyaret ettiğini anlattı ve “Gelişmelere üzülüyorum” dedi. Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, “Biliyorsunuz Bodrum’da bir evim var. Gelişmeler üzerine evi satayım mı diye düşündüm. Sonunda, asıl şimdi satmayacağım diye karar verdim” dedi. Cem Özdemir baloya Arjantin kökenli eşi Pia Maria Castro ile geldi. Özdemir, Yeşiller’in AB kapısının Türkiye’ye açık tutulması için elinden geleni yaptığını söyledi.

SİZ DE BİZİ ANLAYIN 

Baloda Avrupa Parlamentosu milletvekilleri de vardı. Onlara Türkiye’yi AB’den dışlamanın çok yanlış bir adım olacağını anlattım. Bir milletvekili, “Siz de bizi anlayın. Biz de Türkiye’deki gelişmeleri halka anlatmakta zorlanıyoruz. Türkiye böyle devam ederse, tüm dostlarını kaybedecek” yanıtını verdi.Baloda bile Türkiye ile Almanya’nın aslında ne kadar içiçe olduğunu gördüm. Hemen her Almanın ya bir Türk tanıdığı, bir Türk arkadaşı var ya da Türkiye yıllardır tatil ülkesi. Onların Türkiye’de olup bitenleri sadece çok yakından takip etmekle kalmayıp hissettiklerini gözlemledim. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!