Hem sıcak hem sel

Güncelleme Tarihi:

Hem sıcak hem sel
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2006 00:00

Avrupalılar aynı gün içinde hem terden, hem de yağmurdan sırılsıklam oldu. Kıtayı etkisi altına alan rekor sıcaklıklar ve nem oranı yüzünden sokağa çıkılmaz hale geldi. Sıcaktan ölenlerin sayısının 22’ye çıktığı Fransa’da radyo ve televizyonlardan uyarılar yayınlanıyor.

Önceki gün güneşle uyanan Fransa ve Almanya, akşama doğru gökgürültülü sağanak yağmur ve fırtınaya teslim oldu.

ÇATILAR UÇTU

Almanya’da yılın en sıcak günü önceki gün 38.9 derece ile Saksonya Anhalt Eyaleti’ne bağlı Bernburg’da ölçüldü. Bir çok bölgede aşırı sıcakların ardından fırtına ve şiddetli yağmur zarara yol açtı. Minden-Lübbecke bölgesinde çok sayıda ağaç devrildi, otomobiller zarar gördü. Aşağı Saksonya’da da evlerin çatıları uçtu, bodrum katları sular altında kaldı. Yıldırım düşmesi sonucu yangınlar çıktı. Karlsruhe’nin kuzeyindeki Hambrücken’de yüzlerce ev fırtınada hasar gördü, yaralananlar oldu. Aschaffenburg-Miltenberg yolunda yola devrilen bir ağaç nedeniyle 100 kişi yolda kaldı.

SIRA TÜRKİYE’DE

Türkiye de bu hafta yazın en sıcak günlerini yaşayacak. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün dünkü açıklamasına göre, sıcaklık yurdun Kuzeydoğu kesimlerinde değişmeyecek, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak. Yurt genelinde sıcaklık, uzun yıllar ortalamalarının 2-3 derece üzerinde olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!