Haydar Aliyev öldü

Güncelleme Tarihi:

Haydar Aliyev öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2003 21:13

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev hayatını kaybetti. Bir süre Türkiye'de Gülhane Tıp Akademisi'nde tedavi gördükten sonra ABD'ye götürülen Aliyev'in ölüm haberi, Azerbaycan'ın Washington Büyükelçiliği yetkililerince doğrulandı.

Haberin Devamı

Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev bu sabah ABD'de tedavi görmekte oluğu Cleveland Kliniği'nde öldü. Aliyev'in öldüğü, Azerbaycan'ın Washington Büyükelçiliği yetkililerince doğrulandı.

Azerbaycan Büyükelçiliği 1. Katibi Tahir Tahizade, "Aliyev bu sabah vefat etti, saatini tam olarak bilemiyoruz" diye konuştu.

Tahizade, Aliyev'in vefatını "elim bir olay" olarak nitelendirdi. Tahizade, Aliyev'in ölümüyle ilgili olarak elçilikte bir taziye defteri açılacağını ve diplomatik nota yayınlanacağını sözlerine ekledi.

CLEVELEND KLİNİĞİ AÇIKLADI

Aliyev'in bugün yerel saatle 10.00'da (TSİ 17.00) öldüğü, tedavi gördüğü Clevelend Kliniği tarafından resmi bildiriyle açıklandı.

Açıklamada, Aliyev'in kalp yetmezliği ve böbrek problemlerinden ötürü klinikte bir süredir tedavi görmekte olduğu vurgulandı. 

ÖLÜM NEDENİ HENÜZ AÇIKLANMADI

Azerbaycan'ın Washington Büyükelçiliği 1. Katibi Tahir Tahirzade, Aliyev'in cenazesinin, kısa süre içinde Azerbaycan'a götürülmesinin planlandığını ve eski Cumhurbaşkanı'nın ölüm nedeninin tıbbi inceleme sonucunda açıklanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Tahirzade, Aliyev'in ölümüne ilişkin olarak resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılacağını da sözlerine ekledi.

Aliyev, Cleveland Kliniği'ne 6 Ağustos 2003 tarihinde yatırılmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!