Hayat Boumeddiene’in parmak izi Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Hayat Boumeddiene’in parmak izi Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 08:03

FRANSA’da cihatçı sevgilisi Amedy Coulibaly’nin öldürüldüğü Yahudi gıda ürünleri satan markete yapılan saldırının diğer sorumlusu olarak aranan ve 2 Ocak’ta Türkiye’ye gelen Hayat Boumeddiene’in 4 Ocak’ta Şanlıurfa’da kayıplara karıştıktan bir süre sonra Akçakale civarında göründüğü ortaya çıktı. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, Türk güvenlik birimlerinde Boumeddien’in parmak izleri bulunuyor. Bakan Çavuşoğlu ise az önce yaptığı açıklamada Boumedienne'nin 2 Ocak'ta Madrid üzerinden Türkiye'ye geldiğinin, Kadıköy'de bir otelde kaldığının ve 8 Ocak'ta Suriye'ye geçtiğinin tespit edildiğini doğruladı.

Haberin Devamı

Türk istihbarat birimleri, Cezayir asıllı kadının Akçakale’den Suriye’ye illegal olarak geçiş yaptığı ve Suriye tarafında bulunduğuna dair güçlü bilgilere ulaşıldığını ancak şu aşama ayrıntılı bilgi paylaşımının doğru olmayacağını söyledi.

KADIKÖY'DE KALDI

Elde edilen bilgileri anında Fransa makamlarına ilettiklerini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hayat Boumedienne'nin 2 Ocak'ta Madrid üzerinden Türkiye'ye geldiğini, Kadıköy'de bir otelde kaldığını ve 8 Ocak'ta Suriye'ye geçtiğini tespit ettiklerini açıkladı. Yeni Şafak Gazetesi'nden Oktay Yıldırım ve Çetiner Çetin'in haberine göre Hayat Boumeddiene’in Kadıköy’deki Bade Otel’de kaldığı ortaya çıktı.

Hayat Boumeddiene’in parmak izi Türkiyede

SADECE İKİ KERE DIŞARI ÇIKTI

Boumeddiene ve beraberinde geldiği Mehdi Sabri’nin havalimanından Kadıköy’e geçtikleri iki gün konakladıkları Bade Otel’in sahibi ve otel görevlileri herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınırken fotoğraf alınmasına da izin vermedi. Çok sayıda kişinin otelde kalan kişileri sorduğu öğrenildi. İkilinin 2 gün kaldıkları Bade isimli otelden sadece iki kere dışarı çıktıları tespit edildi.

Türk güvenlik birimleri, Hayat Boumeddien’in bundan sonra örgüt içinde nasıl değerlendirileceğini de ilgili birimlere şöyle rapor etti:

“Açığa çıktığı için sahte kimlikle de olsa Türkiye’ye geçişi uzun bir süre gündemde olmaz. Çünkü parmak izlerinin dışında, yüz şekli de iyice deşifre olmuş durumda, Örgüt içinde ‘şehit eşi’ olarak görüleceği için bir süre dinlendirilir. Daha sonra örgüt içinde daha farklı bir alana da sevkedilebilir.”

Türk güvenlik birimleri, Fransa ile istihbarat paylaşımının en yüksek düzeye çıkarıldığını da belirterek, Fransız makamlarının şüpheli şahısların seyahatleri öncesi Türk makamlarını bilgilendirmesinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti.

Haberin Devamı

Hayat Boumeddiene’in parmak izi Türkiyede

Hayat Boumeddiene’in parmak izi Türkiyede
COULIBALY: EVET O POLİSİ ÖLDÜRDÜM

Coulibaly’nin bir eylemi daha çıktı
Paris Savcılığı, Amedy Coulibaly’nin Charlie Hebdo saldırısının olduğu gün akşam koşusuna çıkmış bir kişiyi de vurarak ağır yaraladığını saptadı. Savcılık, yaralanan kişiye saplanan mermi kovanları üzerine yapılan balistik inceleme sonucunda kurşunların market saldırısında Coulibaly’nin kullandığı otomatik tüfekten çıktığının tespit edildiğini açıkladı. Bu arada, Coulibaly’nin öldürdüğü 4 Yahudi’nin İsrail’de defnedileceği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!