Havan mermisi okula isabet etti: 10 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Havan mermisi okula isabet etti: 10 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2006 14:40

Irak'tan saldırı ve şiddet haberleri gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığının bir yetkilisi, Bağdat'ta bir okula havan topu mermisi isabet etmesi sonucu 10 öğrencinin yaralandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Polis, Bağdat'ın kuzeyindeki Şaab bölgesinde elektrik bakanlığının danışmanlarından Haşim Yasin'in silahlı kişilerce kaçırıldığını açıkladı.

Bağdat'ta Şaab stadyumu yakınlarında yola yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 6 kişinin yaralandığı bildirildi. Başkentin 20 kilometre kuzeyindeki, büyük bir Amerikan üssünün bulunduğu Taci yakınında, içinde bulunduğu konvoy yola yerleştirilen bombaya çarpması sonucu bir Amerikan askerinin öldüğü açıklandı. Irak'ta savaşın başladığı Mart 2003'ten bu yana ölen Amerikan askerlerinin sayısı, AP ajansına göre 2888'e yükseldi.

Amerikan askeri yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Bağdat'ın kuzeyinde saldırı düzenleyen Amerikan ve Irak güçlerinin 3 direnişçiyi öldürdüğü, 44'ünü yakaladığı kaydedildi. Aynı açıklamada, Bakuba yakınlarında cuma günü düzenlenen bir baskında da direnişçilerin liderlerinden olduğu sanılan bir kişinin yakalandığı bildirildi.

Haberin Devamı

ABD açıklamasında, Bağdat'ın 110 kilometre batısındaki Ramadi'de de 4 zanlının yakalandığı kaydedildi. Güneydeki petrol kenti Basra'da da polis açıklamasına göre, bir İngiliz askeri konvoyunu hedef alan, yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 üniversite öğrencisi yaralandı.

Kuzeydeki Kerkük yakınlarında bu sabah bir polis yetkilisinin konvoyu yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 3 kişi ölmüştü.

ABD ordusu adına bu sabah yapılan bir açıklamada da dün gece Bağdat'ın batısındaki Anbar vilayetinde Amerikan askerlerinin düzenlediği saldırıda, direnişçilerin kullandığı iki binanın yıkılması sonucu, 6 militanla birlikte 2 kadın ve bir çocuğun öldüğünü açıklamıştı.

Irak'ta dün düzenlenen en kanlı saldırı olan, Bağdat'ın merkezindeki bir Şii bölgesinde bomba yüklü 3 araçla düzenlenen saldırıda, ölenlerin sayısı 53'e yükseldi, 121 kişi yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!