Havadan yine motor düştü

Güncelleme Tarihi:

Havadan yine motor düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2021 07:00

Hollanda’da “Longtail Aviation” şirketine ait Boeing 747 kargo uçağının motoru, Limburg bölgesindeki havalimanından kalktıktan kısa süre sonra alev aldı.

Haberin Devamı

ABD’deki olaya benzer şekilde, Meerssen kasabası üzerinde gökyüzünden düşen motor parçaları bazı ev ve iş yerlerinde hasara neden oldu. Metal parçalar yüzünden iki kişi de hafif şekilde yaralandı. Motordaki alevleri fark eden kule görevlisi, hemen pilotu bilgilendirdi. Uçuş ekibi, acil iniş kararı aldı. “Longtail Aviation” şirketi, personellerinin olayla başarılı şekilde başa çıktığını, inişin sorunsuz gerçekleştiğini söyledi. Boeing ise olayı inceledikleri açıklamasını yaptı.

ŞÜPHELER MOTOR ÜRETİCİSİNDE

ABD’de cumartesi günü United Airlines’a ait Boeing 777-200 tipi yolcu uçağının motorunda kalkıştan kısa süre sonra yangın çıkmış, uçak Denver havalimanına dönmek zorunda kalmıştı. Her iki olayda da uçakların ABD’li “Pratt & Whitney” şirketince üretilen motorlar kullanıyor olması şüphelerin bu firma üzerinde toplanmasına neden oldu. Boeing, ABD’deki olayın ardından bu marka motorun kullanıldığı uçaklarının uçmamasını istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!