Hatun Sürücü davasından beraat çıktı...

Güncelleme Tarihi:

Hatun Sürücü davasından beraat çıktı...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 16:44

Almanya’nın başkenti Berlin’de 2005 yılında Hatun Sürücü’nün öldürülmesine ilişkin "Tasarlayarak kasten öldürmeye yardım” suçundan yargılanan Mutlu ve Alparslan Sürücü’nün beraatine karar verildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın başkenti Berlin'de 2005 yılında kız kardeşleri Hatun Sürücü'yü öldürmeye azmettirmekten yargılanan iki kardeşin yargılandığı davadan beraat kararı çıktı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Hatun Sürücü, 7 Şubat 2005'te 23 yaşındayken Berlin’de en küçük kardeşi Ayhan tarafından sokak ortasında vurularak öldürülmüştü. Hatun Sürücü'nün erkek kardeşi Ayhan, Almanya'da cinayet sırasında reşit olmadığı için gençlik ceza yasasına göre yargılanmış ve 2006'da dokuz yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayhan Sürücü, mahkemedeki ifadesinde kız kardeşinin "Batılı yaşam tarzını" kabul edemediğini ve "ailenin namusunu temizlemek istediğini" söyleyerek kendini savunmuştu. Sürücü'nün diğer iki erkek kardeşi ise 2007 yılında Almanya'da haklarındaki suçlamalardan beraat etmiş ve Türkiye'ye gitmişti. Ancak beraat kararının Almanya'da bozulması üzerine kardeşleri iade etmeyen Türkiye'de yargı süreci yeniden başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!