Hamas'tan İsrail'e şartlı ateşkes

Güncelleme Tarihi:

Hamastan İsraile şartlı ateşkes
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Aşırı dinci Hamas örgütünün kurucu liderlerinden Şeyh Ahmed Yasin'in İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya, başkenti Kudüs olan Filistin Devletinin tanınması karşılığında ateşkes önereceği bildirildi.

Sunday Times Gazetesi'ne demeç veren Ahmed Yasin'in yakın çevresinden Şeyh Abdullah Nimer, Yaser Arafat'ın da Şeyh Yasin'in bu önerisini şaşkınlıkla karşıladığını belirterek, ‘‘Top şimdi İsrail'dedir, eğer İsrail bu tarihi öneriyi reddederse olacakları yalnızca Allah bilir’’ dedi.

Nimer, Hamas'ın İsrail'i tanımak istediğini kaydederek, ‘‘İsrail'in bu öneriye olumlu cevap vermemesi, bu ülkenin barış istemediği anlamına gelir’’ şeklinde konuştu. İsrail Yönetimi, bir Hamas liderine Ürdün'de saldırı gerçekleştiren iki Mossad ajanının salıverilmesine karşılık 8 yıldan bu yana tutuklu bulunan Şeyh Ahmet Yasin'i serbest bırakmıştı.

ABD Başkanı Bill Clinton'un Ortadoğu Özel Temsilcisi Dennis Ross da sekteye uğrayan barış sürecini kurtarmak için bölgeye geldi. Bu arada İsrail basını, Devlet Başkanı Ezer Weizman'ın hükümetin bütçe görüşmelerinde düşebileceği ihtimali yüzünden Çin'e yapacağı geziyi ertelediği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!