Hamas canlı bombalarına tam 72 huri vaat ediyor

Güncelleme Tarihi:

Hamas canlı bombalarına tam 72 huri vaat ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Terör uzmanı Boaz Ganor radikal İslamcı çevrelerde terör eğilimin arttığına gösteren bir rapor hazırladı. Rapora göre, Filistinli Hamas örgütü intihar saldırıları için bekar, yoksul ve işsiz gençleri seçiyor ve Cennet'te ölümsüz hayat, Allah'ın yüzünü görme müjdesi ve aşk dolu 72 huri vaat ediyor.

MERVE Kavakçı'yı ‘gururumuz’ olarak niteleyen Filistinli radikal İslamcı Hamas örgütü intihar saldırılarında bulunacak militanlara cennette 72 huri vaat ediyor.

Terör uzmanı Boaz Ganor, konuyla ilgili raporunda, bombalı intihar eylemlerinin özellikle radikal İslamcılar tarafından bir terör yöntemi olarak giderek daha fazla kullanılmaya başladığını belirtti. Boaz Ganor, intihar eylemlerinin hem verdiği hasar, hem kamuoyunda şok yaratması, hem de medyaya ‘iyi yansımasından dolayı’ terör örgütlerince benimsendiğini kaydetti.

NASIL KANDIRIYORLAR

Hamas'ta intihar eylemcisi canlı bombaların ‘Cihat için ölen şehitler’ olarak görüldüğünü ifade eden Ganor, öldürmek için ölümü göze alan teröristlerin yoksul Filistinliler olduğunu belirtti. Hamas'ın, terör saldırısından sonra eylemcinin ailesine binlerce dolar verdiğini de ifade eden Ganor, 'Şehid ayrıca başka kazançlara da sahip oluyor' dedi ve bunları şöyle sıraladı:

- Cennet'te sonsuz bir hayat

- Allah'ın yüzünü görebilme olanağı

- Cennet'te hizmet sunacak, aşk dolu 72 huri

BEKAR, İŞSİZ VE YOKSUL

Üç İsrail askerini paramparça eden bombalarla birlikte can veren Hişam İsmail Abdülrahman adlı eylemci, ölmeden önce bıraktığı mektupta, ‘Beni affedin, ama Allah’ı görmeye karar verdim. Bu benim için yaşamaktan daha önemli' dedi.

18 İsrailli'yi öldüren ve kendisi de ölen Slah Abed Hamid Saker ise bıraktığı mektupta, domuzlar ve maymunların çocukları olan siyonistlerden intikam almaya karar verdiğini, Cennet'teki arkadaşları ve hocalarının yanına gideceğini söyledi.

ACIYA ALIŞIYORLAR

Terör uzmanı Ganor, vaat ve ödüllendirmenin ‘eyleme teşvik’ unsuru olarak kullanıldığını kaydetti. Boaz Ganor, Hamas'ın, eylemcilerini, 18-27 yaşlar arasında, bekar, işsiz ve yoksullar arasından seçildiğini belirtti. Ganor, eylemcilerin genelde gönüllü olmadıklarını, örgütle bağlantılı hocaları tarafından seçildiklerini de ifade etti. Ganor, eylemcilerin seçildikten sonra uzun bir eğitimden geçirildiğini, baskı ve acıya dayanmayı öğrendiklerini söyledi.

Hasan Sabbah’ın haşhaşileri gibi

Tarihin bilinen en eski terörist teşkilatlardan biri olan Haşhaş;ler'i de intihar saldırılarına göndermek için ‘Cennet ve Huri’ vaat edilirdi. 1090 yılında İran'da bir şi;-ismail; tarikat kuran Hasan Sabbah, Alamut kalesinde yaşar, Selçuklu Sultanları'na ve ileri gelenlerine haşhaşla ve Cennet'te hur;ler vaat ettiği intihar fedaileri gönderirdi. Sabbah bu yolla ünlü vezir Nizam-ül-Mülk'ü ve birçok Haçlı prensini öldürttü.

Sri Lanka’da canlı bomba

Terörist grupların gerçekleştirdiği intihar saldırıları sadece Ortadoğu'da değil, dünyanın hemen her yerinde güvenlik güçlerinin korkulu rüyası. Dün Sri Lanka'da Tamil Kaplanları adlı yasadışı örgüt üyesi dört terörist, güvenlik güçlerinin eline geçmemek için üzerlerindeki bombayı patlatarak intihar etti. Teröristler Savunma Bakanı'na saldırıya hazırlanıyordu. Ancak Sri Lanka polisi Kolomba'daki saldırıda bu kadar başarılı olamadı. Bir ticaret merkezine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ölenlerin sayısı 23'ü buldu. Olayda 64 kişi de yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!