Hamaney’in konuşmasına atıf yaparak anlaşmaya yüklendi

Güncelleme Tarihi:

Hamaney’in konuşmasına atıf yaparak anlaşmaya yüklendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2015 23:28

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran ve P5+1 grubu arasında nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması ile ilgili İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Haberin Devamı

Dün haftalık kabine toplantısı öncesinde konuşan Netanyahu, “İran’a verilen sıra dışı tavizlerin onun politikasını değiştireceğini düşünenler, İran lideri Ayetullah Hamaney’in hafta sonu yaptığı saldırgan konuşmayla aksi yönde cevap aldılar” dedi. Netanyahu, “İranlılar, anlaşmadan gelecek yüz milyarlarca doları kendi terör makinelerini silahlandırmakta kullanacaklarını saklamıyorlar ve Amerika onun ortaklarına karşı mücadeleye devam edeceklerini söylüyorlar. Bunlardan ilki de tabii ki İsrail” diye konuştu.


‘TAVİZİN ANLAMI YOK’


İran’ın terör örgütlerini füzelerle silahlandırdığını iddia eden Netanyahu, “Yarın ise kendilerini ve bu örgütleri daha ölümcül silahlarla donatma imkânları olacak. İmzalanan bu anlaşma İran’ın on yıl içerisinde nükleer silah edinmesinin önünü açıyor. İranlı liderler ‘Amerika’ya ölüm’ ve ‘İsrail’e ölüm’ sloganları atılmasını teşvik ettikleri müddetçe onlara bir taviz vermenin anlamı yok” ifadelerini kullandı. Netanyahu, ABD Kongre üyelerinden anlaşmayı onaylamamalarını da istedi. Hamaney önceki gün, İran ve P5+1 grubu arasında nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanmasından sonra yaptığı ilk açıklamada, anlaşmanın İran’ın bölgedeki siyasetini değiştirmeyeceğini söylemişti. Hamaney, “Müzakere metni onaylansın ya da onaylanmasın bölgedeki dostlarımızı desteklemekten vazgeçmeyeceğiz” ifadesini kullanmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!