‘Haitililer AIDS’li Afganlar terörist’

Güncelleme Tarihi:

‘Haitililer AIDS’li Afganlar terörist’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2017 23:12

NEW York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın haziran ayında ülkesine yönelik göçmen sayısını görünce Oval Ofis’e dalıp kurmaylarını rakamlar yüzünden azarladığını yazdı. Buna göre kampanya sözünü tutamadığı için alay konusu olduğunu belirten Trump, arkadaşlarının kendisini arayıp ‘aptal’ gibi göründüğünü söylediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Trump, iç politika danışmanı olan Stephen Miller’ın verdiği rakamları yüksek sesle okumaya başladı. Toplantıya altı kişi katılmıştı. Listede 2017 yılında ne kadar göçmene ABD’ye giriş vizesi verildiği yazıyordu. ‘Afganistan’dan 2.500’den fazla, orası bir terör cenneti’ diye tepki gösteren Trump, Haiti’den 15 bin kişinin geldiğini belirterek “Hepsi AIDS’li” diye devam etmiş.

Listedeki 40 bin Nijeryalıyı gören Trump, “ABD’yi gördükten sonra Afrika’daki kulübelerine geri dönmezler” ifadesini kullanmış. Kurmaylar birbirini suçlamaya başlayınca da personel dışarı çıkarılmış, ancak münakaşa dışarıdan duyulmaya devam etmiş. New York Times’ın iddiaları üzerine bir açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Trump’ın göçmenlerle ilgili ‘aşağılayıcı sözler’ söylemediğini belirtti. Ancak haber NYT sitesinde yer almaya devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!