Gurbetçi çocuklarına Alman vatandaşlığı yıl sonuna kadar

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçi çocuklarına Alman vatandaşlığı yıl sonuna kadar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2000 00:00

Alman Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD),Türk kökenli milletvekili Leyla Onur, Türk ailelere, ''Çoçuklarınızın alman vatandaşlığına geçmesi için 31 Aralık 2000 tarihine kadar başvuruda bulunun'' çağrısı yaptı.

Federal Meclis'te, Berlin'de görev yapan Türk gazetecilerle kahvaltıda biraraya gelen Onur, vatandaşlığa geçiş konusunda ailelerin yeterince bilgilendirilmediğine dikkati çekti.

Onur, ailelerin, Almanya'da doğan 10 yaşından küçük çoçuklarının Alman vatandaşlığına geçmesi için yıl sonuna kadar başvurmaları halinde, bu çoçukların ebeveylerinin vatandaşlığının yanı sıra alman vatandaşlığını da elde edeceklerini ve 23 yaşında da istedikleri vatandaşlığı seçebileceklerini söyledi.

Onur ayrıca, Alman vatandaşlığına geçiş için alınan ücretin yüksekolduğunu hatırlatarak, bu konuda eyaletlerle görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Uyum için Almanca dilinin de önemli olduğunu vurgulayan Onur, hükümetin dil kurslarına yeni şekil verilmesi için çalışmalar yaptığını belirterek, ''Dil kurslarını daha cazip hale getirmek için çalışmalar yapılıyor. Bu konuda bütçede de özel bir fon ayrılacak'' dedi.

Leyla Onur'un kahvaltılı toplantısına, Federal Meclis Başkan Vekili SPD Milletvekili Anke Fuchs, Federal İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ve SPD Milletvekili Cornelie Sonntag-Wolgast da katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!