Günde 1 yumurta zararlı değil

Güncelleme Tarihi:

Günde 1 yumurta zararlı değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Amerikalı bilimadamları günde bir tane yumurta yemenin sağlıklı kişilerde kalp damarı hastalıkları ya da beyin kanaması riskini artırmadığına karar verdi.

Harvard Kamu Sağlığı Okulu'ndan Frank Hu ve çalışma arkadaşları, 100 binden fazla insanın yumurta yeme alışkanlığını izlemeye aldılar. Doktorlar genelde kolesterol seviyesini azdırmamak için fazla yumurta yemelerini tavsiye ediyorlar. Günlük kolesterol tüketiminin 300 mg aşmamasını öneriyorlar. Bir yumurtada ise yaklaşık 210 mg kolesterol bulunuyor.

Frank Hu, insanların şimdiki ve geçmişteki yumurta tüketimini dikkate aldıklarında hastalık riskinin arttığı yolunda bir bulguya ulaşamadıklarını belirtti. Hu, araştırmada sigara, yeme alışkanlıkları gibi çeşitli faktörlere dikkate aldıklarında da risk oranının artmadığını kaydetti.

Bilimadamları yumurtada kolesterolün etkisini ortadan kaldırarak kalp ve damar hastalıklarını önleyen bir maddenin bulunabileceğini belirttiler. Amerikan Tıp Birliği Bülteni'nde yayınlanan ve Indiana Üniversitesi'nde açıklanan araştırmaya imza atan bilimadamları bulguların herhangi bir hastalığı olmayan kişiler için geçerli olduğunu vurguladılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!