Grev kırıcı Mossad

Güncelleme Tarihi:

Grev kırıcı Mossad
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2010 00:00

İsrail Dışişleri zam uğruna grev yapınca, Başbakan Netanyahu gelecek hafta Atina’ya yapacağı kritik ziyaretin organizasyonunu Mossad’a verdi. Diplomatlar ise gizli servisi “grev kırıcılıkla” suçlayarak Mossad ile işbirliğini asgari düzeye indirdi.

İSRAİL devlet kademesinde tarihi günler yaşanıyor. Dünyanın dört bir yanındaki büyükelçilik görevlililerinden, Kudüs’teki bakanlık binasında çalışan kıdemli diplomatlara dek İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın tüm çalışanları, maaşların ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla geçen ay grev başlatmıştı. Durumu protesto
Grev kırıcı Mossad
etmek için işe kot pantolon ve sandaletle gelince diplomatik skandal yaratan bakanlık çalışanlarının hükümetten talebi, Mossad dahil ülkenin istihbarat kurumları çalışanlarıyla eşit özlük haklarına sahip olmak.

Grevci “monşerler” en büyük darbeyi de Mossad’dan yedi. Başbakan Binyamin Netanyahu, pazartesi günü Yunanistan’ın başkenti Atina’ya yapacağı ziyaretin organizasyonunu, ender görülen bir biçimde diplomatlara değil, ajanlara verdi. Haaretz’e konuşan bir hükümet yetkilisi, “Ziyaret, Türkiye ile ters düştüğümüz bir dönemde Atina ile ilişkileri geliştirmek istediğimiz için iptal edilemeyecek önemdeydi” dedi.

‘Havalimanına gelmiyoruz’

Mossad hazırlıklara başlarken, ziyaret öncesinde Netanyahu’ya “Büyükelçimiz sizi havalimanında karşılamayacak” diyen grevci dışişleri çalışanları zorda kaldı. 100 dış temsilciliğin katılımıyla yapılan grevin Mossad tarafından kırılması üzerine, “Meşru grevi kırdınız. Diplomatlarımız bugün itibariyle ajanlarla işbirliğini asgari düzeye indirmiştir. Ölüm kalım meselesi değilse beraber çalışmayız” açıklaması geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!