Gözler önün üzerindeydi

Güncelleme Tarihi:

Gözler önün üzerindeydi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 14:22

AİHM Büyük Daire, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri üzerine davalık olduğu İsviçre’nin temyiz başvurusunu bugün Strasbourg'da görüştü.

Haberin Devamı

AİHM Büyük Daire'de görülen davaya müdahil olan Ermenistan’ın hukuk ekibinde ünlü aktör George Clooney eşi'nin avukat eşi Amal Alamuddin Clooney de yer aldı.

Daha önce Ukrayna eski Başbakanı Yuliya Timoşenko ve Wikileaks'in kurucusu Julian Assange gibi isimleri savunmasıyla dikkat çeken Lübnan asıllı İngiltere vatandaşı Amal Alamuddin Clooney'ye tecrübeli avukat Geoffrey Robertson eşlik etti.

Duruşmayı takip eden uluslararası basın, Amal Alamuddin Clooney'ye büyük ilgi gösterdi.

CİHAN'ın haberine göre, Amal Alamuddin Clooney, duruşmada yaptığı konuşmada, AİHM’nin 2’nci Dairesi'nin belgelere gerek duymadığını ya da şahit dinleme zahmetinde bulunmadığını söyledi. 1920’de Osmanlı’nın Sevr Anlaşması'nda katliamların sorumlularını yargı karşısına çıkarma sözü verdiğini söyleyen Clooney, Ermenistan'ın ifade özgürlüğünü sınırlandırmak için değil, aksine ifade özgürlüğünü de savunmak için davaya müdahil olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Avustralya asıllı Robertson ve Amal Alamuddin Clooney duruşma salonuna böyle girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!