‘Goril first lady’ için özür dileriz

Güncelleme Tarihi:

‘Goril first lady’ için özür dileriz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 00:00

İnternet arama motoru Google, İngilizce “Yahudi” veya “Michelle Obama” yazınca ırkçı veya Yahudi düşmanı resim ve fotoğrafların gelmesinden ötürü kullanıcılarından özür diledi, ancak o sitelerin içeriğine karışmayacağını bildirdi.

Sitenin “images.google.com” bölümünde “Michelle Obama” için arama yapıldığında first lady’yi maymun olarak gösteren bir blog’tan alınmış fotoğraf geliyordu. Fotoğrafın yer aldığı “Hot girls” isimli bloğa tepki yağıyor. Bir okuyucu, “Seni ırkçı domuz. O fotomontajı Sarah Palin’e yapmalıydın” notunu bıraktı. Bir başka yorumcu ise “Obama’ya aşık medya, çirkin Michelle’yi güzellik kraliçesi gibi sunmaya çalışırsa olacağı budur” diye yazdı.
Sansürlemek mi sansürlememek mi
The Google Story isimli kitabın yazarı Pulitzer ödüllü Davis Vise, Google aramalarının en çok arananlara göre sıralandığını belirtti. Vise, “Beyaz Saray, fotoğrafı kaldırın diye Google’ı arasaydı eminim ki, kaldırırlardı. Ancak fotoğrafları sansürlemeye başladığınızda kim söz sahibi olacak. Bir zamanlar ABD Yüksek Mahkemesi; “pornografi nedir” diye sormuştu. Bunu tarif edemeyebiliriz, ama gördüğümüzde anlarız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!