'Gökçek' sorusuna yarın Türkiye'ye gelecek olan Harf'tan yanıt: Seviyeler farklı

Güncelleme Tarihi:

Gökçek sorusuna yarın Türkiyeye gelecek olan Harftan yanıt: Seviyeler farklı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 10:26

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf arasındaki "sarışın" polemiğinde yeni perde... NATO toplantısı için Türkiye'ye gelecek olan Harf'e Gökçek konusunun gündeme gelip gelmeyeceği soruldu. Gökçek'in "sarışın" dediği Harf yanıt verdi: "NATO toplantısı için geliyorum. Seviyeler farklı..."

Haberin Devamı

Gökçek ile Harf arasındaki polemik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın attığı bir tweet ile başlamıştı. Gökçek, Baltimore'daki polis şiddetinden bahsettiği tweet'inde, Harf'e hitaben 'Hadi sarışın cevap versene. Come on blonde answer now' diye yazmıştı.

Harf da günlük basın toplantısında, "O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum" demişti.

Gökçek sorusuna yarın Türkiyeye gelecek olan Harftan yanıt: Seviyeler farklı
MARIE HARF’TAN GÖKÇEK’E YANIT

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de Gökçek'in "sarışın" hitabına karşılık, "hepimiz sarışınız" kampanyası başlatmış, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass de photoshop'la saçlarının sarartıldığı bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak, kampanyaya katılmıştı.

Gökçek sorusuna yarın Türkiyeye gelecek olan Harftan yanıt: Seviyeler farklı
HEPİMİZ SARIŞINIZ

"SEVİYE FARKLI..."

Marie Harf, yarın Antalya'da gerçekleştirilecek NATO toplantısına katılacak.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin heyetinde yarın Türkiye'ye gelecek olan Harf'e, dünkü basın toplantısında, Gökçek'le yaşadığı "sarışın" polemiği hatırlatılarak, "O konunun gündeme gelip gelmeyeceği" soruldu.

Soruyu, "Hâlâ bu konuyla ilgilenenlerin olması benim açımdan sürpriz oldu" diyerek yanıtlayan Harf, şöyle konuştu: "Açıkçası, gündeme geleceğini sanmıyorum. NATO müttefiklerimiz ile görüşmek üzere gidiyoruz. Ankara Belediye Başkanı'nın bu görüşmelerin bir parçası olduğunu düşünmüyorum. Farklı seviyeler."

BAKMADAN GEÇME!