Göğüs kanserinde yeni umut

Güncelleme Tarihi:

Göğüs kanserinde yeni umut
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

1980'lerde bulunan ve bugüne kadar kadınlarda menopoz sonrası kemik erimelerine karşı kullanılan ‘Clodronate’ adlı ilacın göğüs kanserinden ölümleri üçte iki oranında azalttığı belirlendi.

‘New England Journal of Medicine’ adlı tıp araştırmaları dergisinde yer alan habere göre, göğüs kanseri tedavisi gören hastalarda kullanılan ilaç ameliyatla alınmış tümörlerin yeniden ortaya çıkmasını önledi. Radyasyon ve kemoterapiden sonra kullanılan ilaç, aynı zamanda kemiklere ve başka organlara sıçrayan kanseri de iyileştirdi.

Amerikalı kanser uzmanı Dr. Harmon Eyre, ilacın kemik iliği hücrelerince üretilen ve kemik erimesini kolaylaştıran bir çeşit hormonu engelediğini veya kanserli hücreleri öldürdüğünü belirtti. ‘Birinci kuşak’ ilaç olarak bilinen ve Bisphosphonates adlı ilaç grubuna dahil olan Clodronate yaşlılarda meydana gelen kemik erimelerine karşı da kullanılıyor.

Amerika'da henüz satılmayan ancak Almanya'da kullanılan Clodronate'nin toksik olmadığı ve kanser tedavisinde yeni bir çığır açabileceği belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!