Genç veliaht insan içine çıktı

Güncelleme Tarihi:

Genç veliaht insan içine çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2010 17:29

Dış dünyaya kapalı bir şekilde yönetilen Kuzey Kore'de diktatör Kim Jong Il'in yerine geçmesi beklenen küçük oğul Kim Jong-Un sonunda medyanın karşısına çıktı.

Haberin Devamı

İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ / FOTO GALERİ

Kuzey Kore devlet televizyonu, salı günü yapılan İşçi Partisi konferansına katılan Kim Jong-Un'un görüntülerini yayınladı.

Uluslararası haber ajansları, görüntülerde oldukça ciddi bir yüz ifadesine sahip olduğu görülen Kim Jong-Un'un "tombul suratına ve diğer devlet adamlarından farklı saç kesimine" dikkat çekti.

Eğitimini İsviçre'de tamamlayan Kim Jong-Un, bugüne kadar hiçbir yerde görüntülenememişti. Böylece iktidarı adım adım babasından devralacağı söylenen Kim Jong-Un ilk defa dünyanın karşısına çıkmış oldu.

Genç veliahdın yaşı bile net olarak bilinmiyor. Ancak 27 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Kim Jong-Un'un şu ana kadar medyaya yansıyan tek resmi, İsviçre'deyken okul yıllarında çekilmiş bir fotoğrafıydı.

Haberin Devamı

Ciddi sağlık sorunları yaşayan 68 yaşındaki Kuzey Kore lideri Kim Jong Il, bu hafta başında küçük oğlu Kim Jong-Un'u önce 4 yıldızlı general olarak atamış, ardından da oğlunun İşçi Parti'sinin Merkez Komitesi üyesi ve Merkezi Askeri Komisyon'un Başkan Yardımcısı olarak seçildiği açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!