Gelin Sophie kraliçeyi çekiştirirken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Gelin Sophie kraliçeyi çekiştirirken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2001 00:00


Faruk ZABCI/ LONDRA
Haberin Devamı

İngiltere kraliçesinin küçük gelini Wessex Kontesi Sophie Arap şeyhi kılığına giren News of the World muhabirine kaynanasını çekiştirince büyük bir skandal koptu. Sophie'nin kraliyet ailesi ve siyasiler hakkında söyledikleri sarayı şoka uğrattı.

İngiliz News of the World Gazetesi yine bombayı patlattı. Son Kraliyet skandalının başrolündeki Prens Edward'ın eşi Wessex Kontesi Sophie, Arap şeyhi kılığındaki News of the World Gazetesi muhabirine İngiliz Kraliyet ailesi ve Blair çifti aleyhinde atıp tuttu.

Geçen hafta sonu eşiyle birlikte Bahreyn'e resmi bir ziyarette bulunan, halkla ilişkiler şirketi sahibesi, 36 yaşındaki Sophie Arap şeyhi kılığındaki gazeteciyi müşteri sandı. Gafil avlanan Sophie ağzına geleni söyledi ve Kraliçe dahil birçok kişiyi çekiştirdi. O sırada gazetecinin teybi gizlice çalışıyordu.

Sophie, Kraliçe'den 'The old dear' (Yaşlı azizim) diye bahsederken, Başbakan Tony Blair için 'sanki daha çok devlet başkanı' benzetmesini yaptı. Tony Blair'in eşi Cherie için 'korkunç, kesinlikle korkunç' diyecek kadar ileri giden Sophie, ‘‘Prens Charles'ın ancak ihtiyar leydi öldükten sonra sevgilisi Camilla ile evleneceğini' ileri sürdü. Sophie Wessex, ‘‘ihtiyar leydi’’ diye Kraliçe'yi kastetti. Muhafazakar Parti Başkanı William Hague'in ise şekilsiz bir adam olduğunu söyledi.

Haber bomba gibi patladığında Kraliçe ve Hague için söylediklerini yalanlayan Sophie Wessex, el yazısı ile yazdığı mektuplarla halktan, Prens Charles'tan ve Blair çiftinden özür diledi.

APTAL SOPHIE

İngiltere'nin yüksek tirajlı bulvar gazetelerinden The Mirror, gazeteciyi, müşteri olacak bir Arap şeyhi zanneden kontesten 'Aptal Sophie' diye bahsetti. Çok zor durumda kalan Buckingham Sarayı'na yakın bir kaynak, Sophie'nin sözlerinin uygunsuz olduğunu farkına vardığını belirtti.

Kraliçe 2'nci Elizabeth ve Prens Edward, hayatının en zor anlarını yaşayan Sophie'ye sahip çıktı. Saray'dan yapılan açıklamada, ‘‘Kontes gibi kariyer çabasındaki, Kraliyet ailesinin bir üyesi böyle tersliklerle karşı karşıya kalabilir. Suçu biraz naif olmak...’’ denildi.

EŞCİNSEL DEĞİL

Wessex Kontesi bu arada anneliği düşlediğini itiraf etti. Yaklaşık iki yıl önce Prens Edward ile evlenen Sophie, ‘‘Benim için çocuk sahibi olmak önemli. Tüm yöntemleri denemeye hazırım ve anne olmak için geç kaldığımı sanmıyorum’’ dedi. Prens Edward'ın eşcinsel olduğu söylentilerini yalanlayan Sophie, ‘‘Eşim eşcinsel değil. Sözde bir evliliği sürdüremezdim’’ yorumunu getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!