Gecenin Kahramanı: 11 yaşındaki çocuk! Ukrayna'dan Slovakya'ya tek başına geçti

Güncelleme Tarihi:

Gecenin Kahramanı: 11 yaşındaki çocuk Ukraynadan Slovakyaya tek başına geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2022 10:56

Ailesi Ukrayna'da kalmak zorunda olan 11 yaşındaki çocuk eline yazılan telefon numarası ile 1000 km yolu tek başına geçerek Slovakya'ya ulaştı. Slovak makamlar küçük çocuğun fotoğrafını 'gecenin kahramanı' notu ile paylaştı.

Haberin Devamı

Uzunca süre yaşanan gerginlikten sonra dünyanın korkulu rüyası savaş gerçek oldu. Rusya-Ukrayna savaşı 12. gününde devam ederken dünya bölgede yaşanan insanlık dramını izliyor. 24 Şubat'ta başlayan Rus işgali sonrası BM raporlarına göre 1,2 milyondan fazla sivil Ukrayna'yı terk etti, bu sayının önümüzdeki günlerde 1.5 milyonu bulması bekleniyor.

Ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan insanların acı hikayeleri günlerdir farklı haberlere konu oldu ancak günün kahramanı 11 yaşındaki küçük bir çocuk oldu.

SLOVAKYA PAYLAŞTI: GECENİN KAHRAMANI

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Zaporizhzhia kentinden 11 yaşında bir çocuğun Slovakya'ya tek başına geçtiği öğrenildi. Slovak makamları Ukrayna sınırını tek başına geçtiğini söyleyen küçük çocuğun fotoğrafını sosyal medya hesaplarında paylaşarak 'gecenin kahramanı'na selamlarını sundular.

Gecenin Kahramanı: 11 yaşındaki çocuk Ukraynadan Slovakyaya tek başına geçti

11 yaşındaki çocuğun ailesi eline telefon numarasını yazarak çocuğu Slovakya'ya gönderdi

Haberin Devamı

ELİNE TELEFON NUMARASI YAZMIŞLAR

Slovak İçişleri Bakanlığı'na göre 11 yaşındaki çocuğun üzerinde pasaportu, sırt çantası, elinde de bir plastik torba vardı. Ailesi Slovakya'ya ulaştığında akrabalarına ulaşması için eline bir telefon numarası yazmıştı.

1000 KM YOLU YAPAYALNIZ GELDİ

Ailesi Ukrayna'da kalmak zorunda olduğu için 1000 km'lik yolu yapayalnız gelip Slovakya'ya ulaşan çocuk gönüllüler tarafından karşılandı. Yetkililer küçük çocuğu hemen sıcak bir yere götürdü ve ona yiyecek içecek verdi.

Gecenin Kahramanı: 11 yaşındaki çocuk Ukraynadan Slovakyaya tek başına geçti

1000 km yolu tek başına yürüyen çocuğa sıcak yiyecek ve içecek verildi

YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ

Bakanlığın Facebook sayfasında yayınlanan açıklamada, çocuğun eline yazılan bilgiler ve pasaportunun içerisine yerleştirilmiş bir kağıt parçası sayesinde sınır görevlilerinin çocuğun akrabalarıyla temasa geçebildiği belirtildi.

Haberin Devamı

11 yaşındaki küçük kahraman güvenli bir şekilde yakınlarına teslim edilirken bakanlık yaptığı açıklamada “Gülümsemesi, korkusuzluğu ve gerçek bir kahramana yakışır kararlılığı ile herkesi kazandı” ifadeleri kullanıldı.

Gecenin Kahramanı: 11 yaşındaki çocuk Ukraynadan Slovakyaya tek başına geçti


AİLESİ AKRABALARINA BAKMAK ZORUNDAYDI

Çocuk, geçen hafta Rus kuvvetleri tarafından ele geçirilen bir elektrik santralinin bulunduğu güneydoğu Ukrayna'daki Zaporizhzhia kentinde yaşıyordu. Raporlara göre, ailesi hasta bir akrabaya bakmak için Ukrayna'da kalmak zorundaydı bu yüzden de çocuğu tek başına göndermek zorunda kaldılar.

Ukrayna'dan ayrılan sivillerin, Macaristan, Slovakya, Moldova ve Romanya gibi ülkelere geçişi devam ediyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!