Garajdan çok ceset çıkabilir

Güncelleme Tarihi:

Garajdan çok ceset çıkabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 21:36

Şu ana kadar resmi olarak 10 kişinin öldüğü açıklanan pazar günkü feribot yangınında ölü sayısı artabilir. Yetkililer yangının çıktığı geminin garaj bölümünde kaçakların olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

PAZAR günü sabaha karşı Yunanistan’dan İtalya’ya giderken Adriyatik Denizi’nde yanan ‘Norman Atlantic’ adlı feribotun kaybolan 30’dan fazla yolcusu için arama-kurtarma çalışmaları sürerken, feribotta kaçak yolcular bulunduğu ortaya çıktı. En az 10 kişinin öldüğü kazayla ilgili bilgi veren Bari Başsavcısı Giuseppe Volpe, feribottaki kişi sayısının 478 değil 499 olduğunu söyledi.

KAÇAK YOLCU İDDİASI

Gemide kaçak yolcular bulunduğunu söyleyen Başsavcı Volpe, yanan feribotun karaya çekilip garaj kapıları açıldığında içeriden cesetler çıkmasının beklendiğini kaydetti. İtalya Başbakanı Matteo Renzi de bazı yolcuların isimlerinin, listede bulunmamasına ilişkin olarak gemide kaçakların olabileceğini söyledi.

LİSTE GÜVENİLİR DEĞİL

Yunanistan Deniz Ticaret Bakanı Miltiadis Varvitsiotis ise İtalya’yı eleştirerek, “Bize bilgi vermekte gecikiyorlar. Kurtarma operasyonunun koordinasyonunda sorunlar çıktı. Bize kesin listeleri de ulaştırmıyorlar” dedi. Listedeki isimlerin gerçekliği konusunda şüpheleri olduğunu söyleyen Varvitsiotis, bir yolcunun adının iki defa yazıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Kurtarırken iki kişi öldü

ENKAZI kıyıya çekme çalışmalarında dün iki kişi hayatını kaybetti. Arnavutluk açıklarındaki çalışmalara katılan iki Arnavut denizci, enkazı tekneleriyle çekmek için bağlanan halatların koparak kendilerine çarpması sonucu öldü.

Denize atlayan insanlar gördüm

FERİBOTTAKİ Türk yolculardan Tuna Saygılı, dehşeti şu cümlelerle anlattı: “Gemide ne kaptan vardı ne de mürettebat. 400 kişi adeta birbirimize sarıldık. Gemi patlayacak, batacak korkusu. Denize atlayan insanlar gördüm.”

Kurtarılan bir yolcu, karaya çıkmayı, üzerinde battaniye ve yanan ayaklarında sargıyla bekledi.

TÜRK YOLCU ANLATTI

Hastanedeyim ayaklarım çıplak’

FERİBOTTAKİ Türk yolculardan Saadet Bayhan’ın helikopterle gemiden alınırken kalp spazmı geçirdi. Önceki geceyi, getirildiği Yunanistan’ın Igoumenitsa limanı yakınındaki Angelic Hastanesi’nde yoğun bakımda geçiren Bayhan, yaşadıklarını telefonda anlattı: “Deniz ortasında cehennemi yaşadık. Beni geminin üzerinden İtalyan helikopteri kurtardı. Helikopterle yukarı çekilirken, kendimden geçmişim. Üzerimizde, başımızda elbise kalmadı. Her şeyimiz yandı. Ancak şu an ayaklarım çıplak. Emanet bir ayakkabı aranıyor. Burada 10-15 Türk’üz.”Uğur ERGAN / ANKARA

Haberin Devamı

Korfu’dan yeni bir facia sinyali

YUNANİSTAN dün ‘Norman Atlantic’ gemisindeki facianın şokunu yaşarken, içinde 600-700 kaçak göçmenin bulunduğu bir yük gemisinden gelen acil yardım çağrısı sinyali ile sarsıldı. Kimliği meçhul bir şahıs telefonla, Moldavya bandıralı ‘Blue Sky M’ adlı yük gemisinin Adriyatik Denizi’nde Yunanistan ile İtalya arasındaki uluslararası sularda batma tehlikesi geçirdiğini ihbar etti. Yunan sahil güvenlik ekipleri gemiye yönlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!