Fuat Oktay KKTC’de hayalet kente gitti... Maraş çocukların geleceği olacak

Güncelleme Tarihi:

Fuat Oktay KKTC’de  hayalet  kente gitti... Maraş çocukların geleceği olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2020 07:00

KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın devir teslim törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay dün 46 yıl sonra açılan Maraş kentini ziyaret etti.

Haberin Devamı

KKTC’de bir dizi sosyal etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkent Lefkoşa’da Türkiye’nin yaptırdığı 100 yataklı hastaneyi ziyaret ettikten sonra Gazimağusa’ya giderek, Maraş kentinde halkla buluştu.

46 YIL İYİ NİYET FAZLA

Oktay, “46 yıl iyi niyet göstergesi zannediyorum gereğinden çok fazla bir süre. Bugüne kadar kapalı kaldıysa bu Türk tarafının gereğinden fazla iyi niyetinden dolayıdır. Farelerin yurdu olmuş koca bir şehir. Buna gönül razı olmaz artık bu çocukların geleceği olsun burası. Yani herkesin ekmeğini, işini bulacağı, KKTC’deki çocukların, gençlerin geleceği olan bir yere dönüşsün. Barışın da teminatı olsun” dedi.

BABA TATAR’A MUTLU YILLAR

Fuat Oktay KKTC’de  hayalet  kente gitti... Maraş çocukların geleceği olacak

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bir diğer duygulu anlar yaşanan ziyareti ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 90 yaşındaki babası Rüstem Tatar’ın doğum gününe katılması oldu. Kıbrıs Türkleri’nin efsanevi lideri merhum Rauf Denktaş’ın ekibi içinde yer alan ve Maliye Bakanlığı yaparak “direnişin gizli kasası” unvanı alan Rüstem Tatar’ın doğum günü, oğlu Ersin Tatar’ın devir teslim töreninden sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapıldı. Baba Tatar, oğlunun seçilmesinden duyduğu mutluluğu anlatırken, Oktay, uzun ömürler diledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!