Fransız polisinden sert müdahale

Güncelleme Tarihi:

Fransız polisinden sert müdahale
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 17:01

Çalışma yasasında yapılması planlanan değişiklikler nedeniyle birçok kentte protesto gösterisi düzenlenen Fransa'da, Toulouse şehrinden gelen görüntüler şoke etti.

Haberin Devamı

Görüntülerde, bir polis memurunun, yanından geçen bir kadını boğazından sert şekilde ittiği görülüyor. Kadın bu ani darbeyle yere düşüyor.

Haberin Devamı

Fransız polisinin müdahalesi, ülkedeki eylemleri yakından takip eden uluslararası basında geniş yer bulurken, görüntüler özellikle sosyal medyada büyük tepki çekti.

ÜLKE KARIŞTI

Fransa'da günlerdir devam eden eylemler kapsamında, birçok yakıt deposu ve rafineri grevci işçiler tarafından barikatlarla kapatıldı. Yakıt sıkıntısı nedeniyle benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

Sendikalar grev ve eylemlerini tırmandırma tehdidinde bulunurken, Cumhurbaşkanı François Hollande, "Geri adım atmayacağım çünkü bunun iyi bir reform olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yasa tasarısının kanunlaşması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!