Fransız gazetesinde Ömer Güney iddiası

Güncelleme Tarihi:

Fransız gazetesinde Ömer Güney iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2014 01:12

PKK’lı üç kadının Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülmesinin birinci yıldönümü ertesinde birbiri ardına belgeler ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylamez cinayetinin tek tutuklu sanığı Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen ve kimliği belirsiz bir kişinin MİT’i suçlayarak internete sızdırdığı ses kaydından sonra dün de Liberation gazetesi, Güney’in soruşturma hakimine verdiği ifadenin detaylarını yayınladı.

PKK’NIN KARA KUTUSUYUM’

Liberation’a göre Güney, 14 Kasım’da soruşturma hâkimi Jeanne Duye’a verdiği ifadede PKK’ya bağlılığını vurguladı. Hâkimin “Yok canım siz Kürt değilsiniz” çıkışına Güney, “Yüzde 100 Kürt’üm. Ben PKK’nın kara kutusuyum” yanıtını verdi. Güney, 9 Ocak 2013’teki cinayetten bir gün önce Kürt derneğine gece yarısı girip 329 üyenin fotoğraflarını PKK “kadrolarının” talimatı üzerine çektiğini savundu. Fransız ajanların “çok istemesine” rağmen PKK ile arasına kimseyi sokmadığını öne süren Güney, talimatı hangi PKK’lıdan aldığını söylemeyi ise reddetti.

Haberin Devamı

MİT: İLGİMİZ YOK

MİT, Ömer Güney’le ilişkisi olduğuna dair iddiaları yalanlarken hedefin teşkilatın yıpratılması olduğunu belirtti: “Teşkilatımızın Paris’te öldürülen PKK’lılar konusu ile ilişkilendirilmeye çalışıldığı görülmektedir. Bunun, Çözüm Süreci’nde aktif rol üstlenen teşkilatımızı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hâle getirmeye yönelik bir operasyon olduğu değerlendirilmektedir. Cinayetlerle teşkilatımızın kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte söz konusu iddialar ile ilgili iç bünyemizde gerekli idari soruşturma başlatılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!