Büyük skandal! 216 bin çocuğun cinsel istismar

Güncelleme Tarihi:

Büyük skandal 216 bin çocuğun cinsel istismar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2021 11:01

Kiliselerdeki cinsel istismarı araştıran bağımsız komisyon, Fransa'daki kiliselerde 1950 yılından bu yana 216 bin çocuğun cinsel istismara maruz kaldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Komisyon başkanı Jean-Marc Sauve, Fransız Katolik Kilisesi'nde son 70 yılda 2 bin 900 ila 3200 pedofil şüphelisinin bulunduğunu söyledi.

KİLİSE GEREKEN ÖNLEMLERİ ALMADI

Problemin hala geride bırakılamadığına dikkat çeken Sauve, kurbanların iç soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Komisyon başkanı, Kilise'nin, cinsel istismarla mücadele için gereken önlemleri almadığını ifade etti.

3 BİN TACİZCİ İSTİHDAM EDİLDİ

Komisyon başkanı Jean-Marc Sauve , 1950'lerden bu yana kilisede yaklaşık 3 bin tacizcinin istihdam edildiğini ve bunların üçte ikisinin rahip olduğunu söyledi.

Sauve , komisyonun yaklaşık 2.700 kurban tespit ettiğini, ancak araştırma ve anket gruplarının yaptığı geniş kapsamlı bir çalışmanın yaklaşık 216.000 kurban olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Sıradan üyeler tarafından istismar dahil edildiğinde sayı 330.000'e yükselebilir.

İNSANLIĞIMIZ İÇİN YÜZKARASISINIZ

Haberin Devamı

Mağdurlar derneği La Parole Libérée'yi kuran François Devaux, raporun halka açık sunumunda, Sauvé söz almadan önce kilise temsilcilerine “Siz insanlığımız için bir yüzkarasısınız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!