Fransa'yı karıştıran 62'lik anne, kardeşinin spermiyle hamile kalmış

Güncelleme Tarihi:

Fransayı karıştıran 62lik anne, kardeşinin spermiyle hamile kalmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2001 00:00


Haberin Devamı

Fransa 62 yaşında anne olan kadının ve 52 yaşındaki kardeşinin sıradışı hikayesiyle çalkalanıyor. Yaşlı kadının, genç bir kadının yumurtasının erkek kardeşinin spermiyle döllenmesi sonucu hamile kaldığı ve ABD'de de başka bir kadının çocuğun kardeşini dünyaya getirdiği ortaya çıktı.

62'lik annenin adı Fransız basınında sadece ‘Jeanie’ olarak geçiyor. Emekli bir öğretmen olan Jeanie, Fransa'da yasak olduğu için hamile kalmak için ABD'ye gitmiş. Californialı bir donör anneden iki yumurta alınmış. Yumurtalar, Jeanie'nin fiziksel özürlü 52 yaşındaki kardeşi Robert'in spermleriyle döllendirilmiş.

Suni döllendirmeyle elde edilen embriyolardan biri 62 yaşındaki Jeanie'ye diğeri ise Californialı bir kadının rahmine yerleştirilmiş. Abla ile kardeşin amacı, biri kız, biri erkek iki çocuk sahibi olmakmış. Le Parisien Dergisi'ne konuyla ilgili açıklamalar yapan Jeanie, ‘Yaşım dolayısıyla, kendi genlerimi taşıyan bir çocuk doğuramazdım, ben de erkek kardeşimin genleriyle çocuk doğurmak istedim, böylece neslimiz devam edecekti’ dedi.

Los Angeles'taki Pasifik Üreme Merkezi'nden Dr Vicken Sahakian, Californialı taşıyıcı anneden dünyaya gelen kızını almak üzere Robert ABD'ye gidince çiftin karı-koca değil de kardeş olduğunu öğrendiğini belirterek, ‘Bilseydim çocuk sahibi olmalarına yardım etmezdim’ dedi. Jeanie ve intihar etmek isterken sakat kalan kardeşi, 80 yaşındaki anneleri ve iki çocuklarıyla Fransa'nın Akdeniz kıyısındaki Frejus kentinde birlikte yaşıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!