Fransa’ya ucuz iş gücü göçünü engelleyin

Güncelleme Tarihi:

Fransa’ya ucuz iş gücü göçünü engelleyin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 10:13

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB Komisyonu’ndan, Doğu Avrupa’dan ülkesine geçici süre için gelen, ucuz işçi göçünün engellenmesi için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

 NATO Liderler Zirvesi dolayısıyla Brüksel’de bulunan Macron, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüştü. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Macron, “AB Komisyonu’ndan Doğu Avrupa’dan Fransa’ya geçici süre için gelen, ucuz işçi gücü dalgasının engellenmesi konusunda daha fazlasını yapmasını bekliyoruz “ dedi. Macron, bu sorunun İngiltere halkının, AB’den çıkma kararında da en önemli etken olduğu görüşünü dile getirdi.
Seçim kampanyası boyunca AB değerlerini ve hedeflerini ön plana çıkardığını vurgulayan Macron, seçmenlerin kendisini seçmesinin de Fransa’nın AB’ye verdiği önemi bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Macron, AB’nin sosyal boyutunu özellikle ön plana çıkarmak istediğini ifade ederek, AB içinde işçi hakları ve çalışma koşulları ile ilgili düzenlemelerin de sürekli takipçisi olacağını bildirdi.

 

BAKMADAN GEÇME!