Fransa'dan barışçıl çözüm hatırlatması

Güncelleme Tarihi:

Fransadan barışçıl çözüm hatırlatması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 14:00

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, işgal altındaki Dağlık Karabağ'daki çatışmaları "derin bir üzüntüyle" karşıladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 12 Azerbaycan askerinin şehit olduğu Dağlık Karabağ'daki çatışmaları "derin bir üzüntüyle" karşıladığını bildirdi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Yukarı Karabağ'da sivillerin de içinde olduğu birçok kişinin ölümüne yol açan vahim olayları üzüntüyle karşılamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Hollande'ın taraflara ölçülü davranarak en kısa zamanda ateşkes yapma çağrısında bulunduğu açıklamada Ekim 2014'te Azerbaycan ve Ermenistan cumhurbaşkanlarının Elysee'de bir araya geldiği toplantıda barışçıl çözümden yana taahhütlerini ortaya koydukları hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca çatışmaların 1994 yılında yapılan anlaşmanın ardından gerçekleşen en ciddi olaylar olduğu belirtildi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu Dönem Başkanları, bugün yaptıkları açıklamada, çatışmalarla ilgili taraflara "Silahları durdurmaları ve cephede durumu istikrarlı hale getirecek bütün gerekli önlemleri almaları" çağrısında bulunmuştu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Ermeni güçlerinin Azerbaycan mevzilerine açtığı ateş sonucunda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı, 12 askerin şehit düştüğü bildirilmişti. Bir Mi-24 helikopterinin Ermeni güçlerince düşürüldüğü, bir tankın ise patlayan mayın nedeniyle kullanılamaz hale geldiği ifade edilmişti.

Azerbaycan'a bağlı Dağlık Karabağ, 1991'de Ermenistan tarafından işgal edilmiş ve 1994'te yapılan ateşkes anlaşması, çıkan gerginlikler sonucu bozulmuştu.

BAKMADAN GEÇME!