Fransa'da terör saldırısı riski en üst düzeye çıktı!

Güncelleme Tarihi:

Fransada terör saldırısı riski en üst düzeye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2016 15:50

Başbakan Valls, Fransa'da terör saldırısı riskinin en üst düzeye çıktığını söyledi

Haberin Devamı

Fransa Başbakanı Manuel Valls, ülkede her gün terör saldırısı engellendiğini ifade etti.

Valls, Europe 1 radyosuyla iTele televizyonunun ortak yayına konuk oldu. Fransa'da terör saldırısı riskinin en yüksek seviyeye çıktığını belirten Valls, bu riskin ciddiyetini özellikle son günlerde daha net gördüklerini söyledi.

Valls, "Polisimiz, jandarmamız, istihbarat servisimiz devamlı terör saldırısı engelliyor, terörle bağlantılı çeteleri çökertiyor. Terör saldırısı riski en yüksek seviyede, hedefte hepimiz varız. Daha bu hafta 2 büyük saldırı engellendi" dedi.

Fransa'da 10 bin ila 15 bin kişinin radikal grupların etkisinde olduğunu dile getiren Valls, Fransa'dan giden yaklaşık 700 kişinin de halihazırda Suriye ve Irak'ta terör örgütü IŞİD saflarında savaştığını kaydetti.

Haberin Devamı

Valls, bu 700 kişiden 275'inin kadın ve 18 yaş altı çocuklardan oluştuğuna dikkati çekerken, Fransa'da yaşayan 196 kişinin de bu terörist grupların saflarında savaşırken öldürüldüğünü belirtti.

Ülkede, IŞİD'le bağlantılı bin 350 kişinin tespit edilerek hapse atıldığını aktaran Valls, bunlardan 293'ünün de terör örgütlerinin doğrudan içinde yer aldığının tespit edildiğini bildirdi.

ÜLKE HALEN DİKEN ÜSTÜNDE!

Hafta başında polis, Paris'in sembollerinden Notre Dame Katedrali yakınlarında nehir kıyısına park edilmiş bir araçta 7 mutfak tüpü bulmuştu. Tüplerle ilgili aranan 3 kadın gözaltına alınıp sorgulanmak istenmiş ancak kadınlardan biri polise bıçakla saldırmak isteyince polis tarafından açılan ateşle yaralanmıştı. Paris Cumhuriyet Başsavcısı François Molins de IŞİD’in Suriye kolu tarafından yönlendirilen kadınların Fransa’da terör saldırısı hazırlığı içinde olduğunu duyurmuştu.

Fransa'da geçen yıl meydana gelen Charlie Hebdo saldırısı sonrası terör alarmı en yüksek seviyeye çıkartılmış, 130 kişinin öldüğü 13 Kasım 2015'teki saldırılardan sonra ise terörün Fransa için çok ciddi tehdit olduğu belirtilmişti.

Nice'de 15 Temmuz'da meydana gelen, 85 kişinin öldüğü saldırı sonrasında da terör tehdidinin Fransa tarihinde görülmemiş kadar yüksek olduğu dile getirilmişti.

Haberin Devamı

İç Güvenlik Genel Müdürü Patrick Calvar, mayıs ayında, IŞİD'in eylemlerinde bomba yüklü araçlar kullanabileceğine dikkati çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!