Fransa'da terör saldırılarında dördüncü şüpheli paniği

Güncelleme Tarihi:

Fransada terör saldırılarında dördüncü şüpheli paniği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 01:26

Geçtiğimiz hafta iki gün içinde Fransa'yı kana bulayan terör saldırılarında öldürülen üç kişinin dışında üçüncü bir suç ortağının daha parmağı olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı

Fransız basınında yer alan iddialara göre bu dördüncü şüpheli, koşer market saldırısını düzenleyen ve bir gün öncesinde bir polis memurunu öldüren Amedy Coulibaly'nin arkadaşıydı.

RTL radyosu ve Le Parisien gazetesi, bu suç ortağının Charlie Hebdo saldırısının düzenlendiği günün akşamında, 7 Ocak günü saat 20.30 sularında koşu yapan bir kişiye silahlı saldırı düzenlediğini bildirdi. Saldırıdan yaralı olarak kurtulmayı başaran bu kişinin polise tarif ettiği kişiyle Coulibaly arasında hiçbir benzerlik bulunmuyor. Ancak saldırıda kullanılan Tokarev marka 7,62'lik silah, cuma günkü polis baskınının ardından koşer marketinin içinde bulunmuştu. Bu da koşucuya saldıran olası suç ortağının, daha sonra Coulibaly'ye silahı geri verdiği ihtimalini güçlendiriyor.

Haberin Devamı

Polis, Coulibaly'nin evinde yaptığı araştırmada bulduğu bir motosiklet anahtarı sayesinde bu dördüncü kişiyi tespit etti. Ancak kimliği sır gibi saklanan bu kişinin izine rastlanamadı. Fransız medyası, dördüncü şüphelinin Suriye'ye kaçmış olabileceğini öne sürüyor.

Gizemini koruyan bir diğer konu da Coulibaly'nin siyah otomobili. Polis, günlerdir bu aracı arıyor ancak henüz izine rastlanamadı. Aracın, Coulibaly'nin imam nikahlı olarak birlikte yaşadığı ve Türkiye üzerinden Suriye'ye kaçtığı belirtilen Hayat Boumeddiene üzerine kayıtlı olduğu biliniyor.

Fransız basınının sözünü ettiği dördüncü şüphelinin Charlie Hebdo saldırısı, koşer marketi saldırısı veya Coulibaly'nin bir polisi öldürmesi olayında nasıl bir parmağı olduğu ise henüz bilinmiyor.

Fransız yetkililer ise hem bu dördüncü şüpheliden hem de Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kouachi kardeşlere yardım etmiş olabileceği düşünülen bazı kişilerin yeniden faaliyete geçmesinden endişe ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!