Frankfurt Türk Tiyatro Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 11:19

Tiyatro Frankfurt’un ev sahipliğini yaptığı 4’üncü Türk Tiyatro Festivali, bu akşam başlıyor. 15 Mayıs’a kadar sürecek festivalde, oyunların 3’ü Rüsselsheim Tiyatrosu’nda, 2’si Frankfurt Gallus Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, “Hazırlığımızı yaptık, sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

FESTİVALDE Devlet Tiyatroları, Pangar, Talimhane Tiyatrosu, Tiyatro Frankfurt, Entropi Sahne sanatçıları Kozalar, Baba ve Piç, Yastık Adam, Fanus, müzikal komedi Bu Da Geçer Ya Hu ile çocuk oyunu Yuno’yu sahneleyecek. Yuno dışındaki oyunlar Almanca üst yazılı olacak. 

Festival dolayısıyla Ayla Algan, Ayşenil Şamlıoğlu, Zafer Algöz, Erkan Avcı, Demet Evgar, Binnur Kaya, Esra Dermancığlu, Mehmet Tekatlı, Yurdaer Okur, Hakan Meriçliler, Deniz Hamzaoğlu, Fatih Topçuoğlu ve Deniz Demir’in de aralarında bulunduğu 120’den fazla sanatçı Frankfurt’a gelecek. Ayrıca yönetmen, yazar ve tiyatro çalışanları da Frankfurt’ta olacak. Ünlü sanatçılar hem sahneye çıkacak, hem de oyunculuk dersi verecek.

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali başlıyor

Haberin Devamı

SANAT ACIYA İLAÇTIR

Bütün hazırlıkları tamamladıklarını belirten Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, sanatseverlere şu çağrıyı yaptı:

“Dünyanın birçok yerinde kaos yaşandığı zor günler geçiriyoruz. Elbette bir yanımız hep acımakta. Ama biz biliyoruz ki dünyayı sanat kurtaracak. Bu sebepten ötürü bu yılki sloganımız ‘Sanata Evet...’ Sanat acıyan yerlerimize merhem olacak. Ne ekersek onu biçeriz, sevgi ekersek sevgi, barış ekersek barış, sanat ekersek insan biçeriz. Bu yıl festivalin startını Galata’dan verdik ve sloganımız ‘İstanbul sokaklarından Frankfurt sokaklarına sanat akımı’ oldu. Festivalde çocuklar için iki ayrı yaratıcı drama atölye çalışması bir de çocuk oyunu var. Oyunların üçü 900 kişilik Rüsselsheim Tiyatrosu ikisi ise 300 kişilik Frankfurt Gallus Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık, sanatseverleri bekliyoruz.”

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali başlıyor

SANATÇILARDAN SANATSEVERLERE ÇAĞRI

Ünlü sanatçılar yayınladıkları video mesajıyla, sanatseverleri oyunları izlemeye çağırdı:
Aliye Uzunatağan: 14 sene önceydi. Gündüzleri başka işler yapan, akşamları tiyatro, oyunculuk üzerine adım atan bir ekiple karşılaştım. Birlikte atölyeler yaptık. İlk Türk tiyatrosunun kurulmasında katkım olduğu için kendimi gururlu ve şanslı hissediyorum
Tamer Levent: Tiyatro Festivali, içinde bulunduğumuz milenyumda bu güne kadar düzenlenmiş festivallerin birikimiyle yeni bir açılıma öncülük ediyor gibi geliyor. Çünkü son derece dinamik bir yapısı var, son derece aktif. Katılımcılar son derece nitelikli. Atölye çalışmalarının yanı sıra Türkiye’den son derece kaliteli oyunlar geliyor.
Erkan Avcı: Profesyonel bir ekiple böylesine değerli sanatçılarla düzenlenen festivalin dördüncüsüne katıldığım için çok gururluyum. İyi yürekli insanlarla tiyatro yapmak, bir sanat etkinliği çerçevesinde bir şeyler yapmaya çalışmak çok önemli. Hem de bir oyunculuk atölyesi için Frankfurt’ta olacağım. Katılan insanlarla birlikte bir şeyler üretmeye çalışacağız. Sizler de orada olursanız sevinirim
Hakan Meriçliler: Bu yıl festivale ben de geliyorum. Çok gurur duyuyorum bundan. Beraber olacağız. Bekleyin bizi. Beni daha çok bekleyin ama hepinizi çok öpüyorum.

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali başlıyor

AYLA ALGAN’DAN KAMİL KELLECİOĞLU’NA ÖVGÜ
Usta sanatçı Ayla Algan, festivale ev sahipliği yapan Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu’na övgüler yağdırdığı video mesajında şöyle dedi:
“Kamil Kellecioğlu’nu şöyle kutlamak istiyorum. 15 yıldır, Frankfurt’ta Türk dilini okutan, tanıtan ne kadar güzel bir dil olduğunu yayan kişi olarak onu hem rejisör, hem oyuncu, hem kurduğu grup, hem de yaptığı festivaller için tebrik ediyorum. İyi ki varsın oğlum benim.”

OYUN PROGRAMI

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali başlıyor

5 MAYIS CUMA
18.00 Festivalin açılışı Rüsselsheim Tiyatrosu’nda yapılacak.
19.00 Rüsselsheim Tiyatrosu’nda fuaye sohbeti.
20.00 Rüsselsheim Tiyatrosu / Kozalar / Pangar Tiyatro

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali başlıyor

6 MAYIS CUMARTESİ
18.00 Gallus Tiyatrosu / Yaratıcı drama atölyesi / Ayla Algan
19.00 Frankfurt Gallus Tiyatrosu / Fuaye Sohbeti
20.00 Frankfurt Gallus Tiyatro / Baba ve Piç / Talimhane Tiyatrosu

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali başlıyor

7 MAYIS PAZAR
12.00 Frankfurt / Sahne Seyir / Yuno
12.00 Gallus Tiyatrosu / Çocuklar için Yaratıcı Drama / Nurten İnan
14.00 Frankfurt / Sahne Seyir / Yuno
Ayla Algan, Ayşenil Şamlıoğlu, Zafer Algöz, Erkan Avcı, Demet Evgar, Binnur Kaya, Esra Dermancığlu, Mehmet Tekatlı, Yurdaer Okur
1500 / Gallus Tiyatrosu / Yaratıcı Yazarlık Atölyesi / Zeynep Yıldız, Hazan Toma

Haberin Devamı

8 MAYIS PAZARTESİ
18.00 Frankfurt Türk Kültür Merkezi / Tiyatro oyunculuk atölyesi / Ayşenil Şamlıoğlu

9 MAYIS SALI
18.00 Frankfurt Türk Kültür Merkezi / Tiyatro oyunculuk atölyesi / Erkan Avcı

10 MAYIS ÇARŞAMBA
18.00 Frankfurt Türk Kültür Merkezi / Oyunculuk atölyesi / Söyleşi / Hilal Saral - Zerrin Tekindor

11 MAYIS PERŞEMBE
18.00 Frankfurt Türk Kültür Merkezi / Oyunculuk atölyesi / Aliye Uzunatağan

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali başlıyor

12 MAYIS CUMA
18.00 Rüsselsheim Tiyatrosu / Oyunculuk atölyesi / Zafer Algöz
19.00 Rüsselsheim Tiyatrosu / Fuaye sohbeti
20.00 Russelsheim / Yastık Adam / Entropi Sahne

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali başlıyor

Haberin Devamı

13 MAYIS CUMARTESİ
15.00 Rüsselsheim Tiyatrosu / Nur Onur / Atölye Etkili İletişim
19.00 Rüsselsheim Tiyatrosu / Fuaye sohbeti
20.00 Rüsselsheim Tiyatrosu / Bu da Geçer Ya Hu / Adana Devlet Tiyatrosu

BAKMADAN GEÇME!