Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı Türkçe imza kampanyasına destek istedi

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı Türkçe imza kampanyasına destek istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 17:58

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, yaklaşık 350 bin Türk’ün yaşadığı Hessen okullarında Türkçe’nin ikinci veya üçüncü yabancı dil olarak okutulması için başlatılan imza kampanyasına destek istedi.

Haberin Devamı

BAŞKONSOLOS Burak Karartı, Eğitim Ataşesi Vekili Bora Başaran ile birlikte çalışma odasında düzenlediği basın toplantısında, Hessen Milletvekilleri Turgut Yüksel, Mürvet Öztürk ve Handan Özgüven ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş insanı, öğretmen ve velilerin ‘Hessen Yabancı Dil Girişimi’ bünyesinde biraraya gelerek internet ve ıslak imza şeklinde imza kampanyası başlattıklarını hatırlatarak “İmza kampanyası bizlerle yakın bir koordinasyonla başladı. En başından beri bu işi birlikte planlayarak harekete geçtik. Türkçe mevcut Hessen Eyaleti Hükümeti programına da yer almıştı. Toplumumuzda böyle bir ihtiyaç ve beklenti var. Öncelikle bunun için bir yasal düzenleme gerekiyor. Bu yasal düzenlemeyi de yapacak olan Eyalet Meclisi olduğundan burada bir hareketlilik oluşturabilmek için bir dilekçe hazırlanarak parlamento bünyesindeki dilekçe fonu komisyonuna sunulması kararlaştılıp bu süreç başlatıldı. Biz de Başkonsolosluk olarak bu süreci aktif bir şekilde destekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BAŞKONSOLOSLUKTA MASA OLUŞTURULDU
Karartı, Türkçe’nin Anayasal bir hak olduğunun da altını çizdi. İmza kampanyasını konsolosluğun internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından da duyurulduğunu belirten Başkonsolos Karartı, “Ayrıca bunu sivil toplum kuruluşlarımızın, derneklerimizin de dikkatlerine getirerek onların kendi erişim ağlarına da yaymalarını ve vatandaşlarımızın da bu kampanyaya normal imza veya internet üzerinden online imza vermek suretiyle destek olmalarını istedik. Bir de başkonsolosluğumuzda bilgilendirme masası kurduk. Toplum olarak burada ciddi bir sayısal mevcudiyetimiz var. Bütün vatandaşlarımız bu süreçten etkileniyor, bu nedenle siyasi farklılıklara bakmaksızın bu kampanyaya destek vermeliyiz. Çince, İspanyolca, Fransızca ve Yunanca seçmeli ders. Türkçe’nin de müfredata dahil edilmesi gerekiyor” dedi.

BU ADRESLERDEN ONAY VERİLEBİLİR
Frankfurt Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamada da “Vatandaşlarımızın, Başkonsolosluğumuzda örneği bulunan dilekçeyi imzalayarak veya online dilekçeye (goo.gl/Pf6sym) onay vererek kampanyaya destek olmalarından memnuniyet duyulacaktır” denildi. İnternet üzerinden açılan imza kampanyasına katılmak isteyenler de https://www.openpetition.de/petition/online/wir-fordern-die-einfuehrung-der-herkunftssprache-als-wahlpflichtfach-an-hessischen-schulen linkine tıklayarak imza atabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!