François Fillon’un eşi de sorgulanacak mı?

Güncelleme Tarihi:

François Fillon’un eşi de sorgulanacak mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 09:46

Fransa’da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon’un eşi ve çocuklarının haksız yere Meclis ve Senatodan maaş aldıklarıyla iddialarıyla ilgili tartışma sürüyor.

Haberin Devamı

ULUSAL Mali Suçlar Savcılığı, Senato’dan 2005 ve 2007 yılları arasında hiç çalışmadan babalarının ‘danışmanı’ sıfatıyla maaş almakla suçlanan Fillon’un kızı Marie ile oğlu Charles’ı sorguladı.

François Fillon’un avukatları Antoin Levy ve Pierre Cornut-Gentille, savcılığın ön soruşturma ile ilgili takipsizlik kararı vermesini istedi. Fransız avukat Antoin Levy, “Savcılık bu soruşturmayı yürütmeye yetkili değil, bir milletvekiline yönelik bu tür bir suç isnat edilmesi Anayasa’ya aykırıdır” dedi.
Müvekkiline yönelik suçlamaların haksız ve asılsız olduğunu iddia eden ve savcıların tarafsız olmadığını ileri süren Levy, “Soruşturma gizliliği ihlal edildiği gerekçesiyle biz de karşı dava açacağız“ diye konuştu.

1 MİLYONE UROYA YAKIN

Ulusal Mali Suçlar Savcılığı, Fillon’un eşi Penelope Fillon’un sekiz yıl süreyle Mecliste hiç çalışmadan ‘danışman’ sıfatıyla 900 bin euro maaş aldığı ve siyasetçinin iki çocuğunun Senato’da iki yıl süreyle hiç çalışmadan yine ‘danışman’ sıfatıyla 84 bin euro maaş aldığı iddiaları üzerine ön soruşturma başlatmıştı. Anketlerde cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı olarak gösterilen Fillon’un, söz konusu soruşturmanın ardından popülaritesi oldukça düşerken, yarışı kazanma ihtimali oldukça zayıflamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!