Fırat Kalkanı saldırıya rağmen devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Fırat Kalkanı saldırıya rağmen devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 23:46

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye rejiminin Tall Nayif’de bulunan muhalif unsurlara yönelik varil bombalı hava saldırısına rağmen Fırat Kalkanı operasyonunun devam edeceğini, hedefin El Bab’ın DEAŞ’tan alınıp bir güvenli bölge oluşturulması olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ghandour ile basın toplantısında rejimin ülkenin yüzde 40’ını işgal etmiş DEAŞ’la savaşmak yerine söz konusu terör örgütü ile savaşan muhalifleri vurduğuna işaret eden Çavuşoğlu; “Burada rejimin ve destekçilerinin ajandasının ne olduğunu açıkça görüyoruz. Onların El Nusra diye de bir derdi yok esasen. Halep’ten El Nusra’nın çekilmesini istemelerinin sebebi de Halep’i ele geçirmek, barış ya da ateşkes sağlamak değil, siyasi çözüm için değil. El Bab’a kadar bu operasyon ilerleyecektir ve bu bölgeyi güvenli bölge ilan etmeliyiz ki insanlar oraya dönmek istiyorsa da rahatlıkla dönebilsinler.”

 

PYD YEREL GÜÇ SAYILMAZ

Çavuşoğlu, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile basın toplantısında ise ABD Savunma Bakanı Carter’ın, “Rakka’yı alacak güçler mutlaka yerel güçler olmalı” sözünün hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Yerel güçler olarak PKK/YPG değerlendiriliyorsa biz buna katılmayız, onlar yerel güç olmaz. Nasıl Güney’den bazı Şii milisler Musul operasyonunda yerel güç sayılmayacaksa Suriye’de de Rakka operasyonunda YPG/PKK teröristleri yerel güç sayılmaz. Her şeyden önce teröristleri meşru bir güç gibi saymak da son derece yanlıştır, çifte standarttır hatta ikiyüzlülüktür.”

Haberin Devamı

BAĞDAT’TAN HEYET BEKLİYORUZ

Türk askerinin bulunduğu Irak’ın kuzeyindeki Başika üssü konusunda Irak ile bir anlaşma arzu ettiklerini belirten Çavuşoğlu, “Bir heyetimiz Bağdat’a gitti görüşmeler başarılı başladı. Sonra farklı tepkiler gelmeye başladı. Bağdat’tan heyet bekliyoruz. Onlar ne zaman isterlerse biz hazırız” dedi.       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!