Fillon ve eşi belgelerin üzerinde oynadı mı?

Güncelleme Tarihi:

Fillon ve eşi belgelerin üzerinde oynadı mı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 11:18

Fransa’da yolsuzluk suçlamasıyla hakkında dava açılan merkez sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon’a yönelik suç dosyası giderek büyüyor. Le Monde gazetesi, Fillon’un yargıya şüpheli belgeler tedarik etmekle de suçlandığını iddia etti.

Haberin Devamı

LE Monde’un haberine göre savcılığın, yolsuzluk skandalının ortaya çıkmasından sonra François Fillon ile eşi penelope Fillon’un bazı belgelerin üzerinde oynadıklarından şüphelendiği ileri sürüldü. Haberde, savcılığın talebi üzerine daha önceki suçlamalara ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘evrakta sahtecilik’ suçlarının eklendiği kaydedildi.
Savcılık, Fillon hakkında ‘kamu kaynaklarının kötüye kullanılması, kurumsal varlıkların suistimali, bu suçların gizlenmesi ile nüfuzu kötüye kullanma ve görev ihlali’ suçlamasıyla dava açılmasını kararlaştırmıştı.
Daha önce evi ve meclisteki bürosu aranan Fillon hakkında, eşinin sekiz yıl süreyle mecliste hiç çalışmadan ‘danışman’ sıfatıyla 900 bin euro maaş aldığı ve iki çocuğuna senatoda iki yıl süreyle hiç çalışmadan yine ‘danışman’ sıfatıyla  84 bin euro maaş ödendiği iddiaları üzerine  soruşturma başlatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!