Filistinliler dramı unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Filistinliler dramı unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2006 14:40

İsrail askerlerinin Gazze'deki plaja düzenlendiği saldırının üzerinden 2 hafta geçti, ancak Filistinliler yaşadıkları dramı hala unutamadı.

Plajda nargilelerini içen aile babaları, çaylarını yudumlayan kadınlar ve şemsiyenin altından kumdan kale yapan çocuklar görünse de bazıları korkuyor, bazıları sinirli, bazıları “Yaşamaya devam etmeye mecburuz” diyor.

El Sudaniye'de sıcak kumların üzerine uzanmış Kur'an-ı Kerim okuyan Ahmed El Tum, “Buraya gelmeye korkuyoruz. Ama nereye gidebiliriz? Gazze'de sadece bu plajımız var” diyor ve “iki hafta önce olanların yeniden yaşanmasından korktuklarını” belirtiyor.

Sadece denizin yaşanması çok zor hale gelen hayatı biraz olsun unutturabildiğini söyleyen iki çocuk babası Ahmed, “çocukları oynamaları için götürebileceği başka yer olmadığını, çocukların ev ile okul arasında mekik dokuduğunu” anlatıyor.

Ahmed, tepkisini, “Avrupa'daki köpekler bile bizden iyi yaşıyor. Hiçbir şeyimiz yok. Ne devletimiz, ne işimiz, ne toprağımız... Plajları da bombalıyorlar” diye dile getiriyor.

Musa Matta ise Sudaniye plajına ailesiyle meydan okumak amacıyla geldiğini belirterek, “Buraya Yahudilere korkmadığımızı göstermek için geldim” diyor.

Musa'nın eşi Şad ise “Her yer tehlikeli, Han Yunus'ta 3 gün önce bir ev bombalandı, bundan önce Cebaliye'de çocuklar sokakta öldü. Huda'yı televizyonda ağlarken ve bağırırken gördüğümüzde çok üzüldük” diye konuşuyor.
Bombardımanın ardından çocukların buraya gelmekten korktuğunu söyleyen Ahmed Recep El Daşhan da, “Ne yapabiliriz? Cumartesiden perşembeye kadar çok yoğun çalışıyorum. Cuma günü plaja geliyorum, bu tek eğlencem” diyor.

İsrail askerlerinin Gazze'deki bir plaja düzenlendiği saldırıda ailesinin tamamını kaybeden 10 yaşındaki Filistinli Huda Halya'nın görüntüleri dünyayı şoke etmişti.

Huda, babası Ali, annesi Raisa ve 3 kardeşini İsrail bombardımanında kaybetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!