Filistinli gençlerin öldürülme anı

Güncelleme Tarihi:

Filistinli gençlerin öldürülme anı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 01:37

Batı Şeria'da Filistinli iki gencin İsrailli askerler tarafından vurularak öldürülmesine yönelik tepkiler sürüyor.

Haberin Devamı

Nekbe'nin (Büyük Felaket) 66'ncı yıldönümünde düzenlenen gösterilere katılan Filistinlilerin İsrailli askerlere taş attığı eylemler sırasında vurulan gençlerin öldürüldüğü anın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından ABD'den yapılan açıklamada, İsrail hükümetinin olayla ilgili "hemen ve şeffaf bir soruşturma" yürütmesi istendi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'ye günlük basın toplantısında, iki Filistinli gencin, İsrail askerleri tarafından vurulma anlarının yer aldığı kamera kayıtları soruldu.

Bu videoyu ve olayı yakından izlediklerini belirten Psaki, İsrail hükümetinden bu konuda ek bilgiler istediklerini ve bu konuda İsrail ile temas halinde olduklarını ifade etti. Psaki, "Protestocuların ortaya koyduğu tehdide güç kullanımının orantılı olup olmadığı da dahil, olayla ilgili bulgular noktasında, İsrail hükümetinden hemen ve şeffaf bir soruşturma yürütmesini bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada da İsrail'in "silahsız oldukları anlaşılan gençlerin vurulduğu olaya ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma başlatması" için çağrıda bulunuldu.

"SEBEPSİZ YERE VURDULAR"

İsrail insan hakları örgütü B’Tselem, söz konusu görüntülerin, askerlerin gençleri yaklaşık 200 metre mesafeden gerçek mermi kullanarak sebepsiz yere vurduğuna dair iddiaları güçlendirdiğini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon ise "hayatları tehlikede olan askerlerin doğru davrandığını" savundu. İsrail ordusu da eylemlerde gerçek mermi kullanılmadığı iddia etti.

Filistinli gençlerin öldürülme anı

Filistinli gençlerin öldürülme anı

Haberin Devamı

Filistinli gençlerin öldürülme anı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!