Filistin'de yine ölüm var

Güncelleme Tarihi:

Filistinde yine ölüm var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2000 00:00

Gazze ve Batı Şeria'da Filistinliler ile İsrail güçleri arasında meydana gelen iki ayrı çatışmada, 3 Filistinlinin öldüğü, 4'ünün de yaralandığı bildirildi. Hastane yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Gazze'deki çatışmalar sırasında 24 yaşındaki Muhammed Hamid'in İsrail ile Gazze arasındaki Erez geçidinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu öldüğü belirtildi.
Haberin Devamı

Kimliği belirlenemeyen diğer bir Filistinlinin ise Karni kavşağında öldüğü, çatışmada 4 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin yakınlarında meydana gelen çatışmalarda da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu, 1 Filistinlinin öldüğü bildirildi.

İsrail askerleriyle Filistinliler arasında 6 haftadan beri süren çatışmalarda, şimdiye kadar çoğunluğu Filistinli olmak üzere yaklaşık 193 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Almanya'da dün gece gerçekleştirilen yürüyüşün tarihi de yeniden yükselişe geçen Neo - Nazi akımlarına karşı bir tepki niteliği taşıyor. Nazi Almanyası'nda, 9 Kasım 1938 tarihinde, 267 sinagog ve 7 bin 500 Yahudi dükkanı yakılmış, 90 kişi öldürülmüş ve yaklaşık 30 bin Yahudi temerküz kamplarına gönderilmişti. Ve yahudilere karşı Nazi soykırımı büyük bir ivme kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!