Filistin'de ‘Büyük Felaket’ : 7 ölü

Güncelleme Tarihi:

Filistinde ‘Büyük Felaket’ : 7 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Filistinliler'in ‘Büyük Felaket’ dedikleri, İsrail devletinin kuruluşunun 50'nci yılında yaptıkları gösteriler gerçek bir felakete dönüştü. İsrail güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 7 Filistinli öldü, yüzlerce kişi de yaralandı.

Filistin polis kaynaklarına göre, Gazze Şeridi'nin değişik yerlerinde, Filistinli protestocularla İsrail askerleri arasında çatışmalar çıktı. Bütün gün devam eden gösteri ve olaylarda, 7 Filistinli, İsrail askerlerinin ateş açması sonucu can verdi. Öte yandan, Doğu Kudüs, Batı Şeria, Beytüllahim, Cenin ve El Halil yerleşim birimlerinde de çatışmalar çıktığı, yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat, bu vesileyle yaptığı konuşmada bağımsız bir Filistin devletinin kurulacağını ve başkentin Kudüs olacağını açıkladı. Arafat, Batı Şeria ve Gazze'de toplanan binlerce kişiye Filistin'in Sesi Radyosu'ndan seslenerek, ‘Güneşin altında, bir toprağımız var’ dedi. İsrail'i sömürge ve işgalcilikle suçlayan Arafat, İsrail'in sloganının ‘Topraksız insana, insansız toprak’ olduğunu söyledi. Filistin'den geri dönmeyeceklerini ve boyun eğmeyeceklerini belirten Arafat, haklarını istemeyi sonuna kadar sürdüreceklerini de kaydetti.

Öte yandan, Arafat'ın konuşmasından önce, tam öğle saatinde radyodan yayınlanan siren sesleri eşliğinde Batı Şeira ve Gazze'deki yerleşim birimlerinde 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!