Filistin, ikinci kez denemek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Filistin, ikinci kez denemek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2000 00:00

Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın yardımcısı Mahmud Abbas, 15 gün sürmesine karşın başarısızlıkla sonuçlanan Camp David'in ardından tekrar bir barış zirvesi için hazır olduklarını belirten bir açıklama yaptı. Abbas, "iyi bir organizasyonla hasırlanmış yeni bir barış zirvesine her an hazırız" dedi.
Haberin Devamı

Musa'nın, bu açıklamayı, resmi görüşmeler için gittiği Mısır'da Dışişleri Bakanı Emir Musa ile görüşmesinin ardından yaptığı bildirildi. Abbas, aynı zamanda Camp David zirvesi süresince Amerika'da bulunan arabulucu ekipte de Filistin'i temsilen görev almıştı.

Açıklamasında, yapılacak yeni bir barış zirvesinin iyi organize edilmesi durumunda başarısızlık olasılığının ortadan kalkacağını söyleyen Abbas, "ikinci bir başarısızlık istemiyorsak iyi organize oluruz" dedi. Abbas, Camp David sonunda Amerika Başkanı Bill Clinton'ın da ikinci bir zirvenin yapılmasını istediğini kendilerine ilettiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Barak'ın Camp David Zirvesi'nde "haddinden fazla taviz verdiğini" söyleyerek Dışişleri Bakanlığı görevinden istifa eden David Levy'nin yerine vekilen atanan Ben Ami de bir açıklama yaparak, Filistin heyetiyle görüşmelerin bugün başlayacağını söylemişti.

Filistin-İsrail barış sürecinde Filistin'in baş arabulucu ekibi şu isimlerden oluşuyor: Saeb Erekat, Ahmed Korey ve Yaser Abed Rabbo.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!