Filipinler'deki yiyecek izdihamında sekiz kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Filipinlerdeki yiyecek izdihamında sekiz kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 01:10

Filipinler'de Haiyan Tayfunu'nun ardından yerle bir olan Leyte eyaletinde binlerce kişi devlete ait bir pirinç deposunu bastı. Ülke genelinde ölü sayısı resmi rakamlara göre 2 bin 275'e ulaşırken, Leyte'nin başkenti Tacloban'ı ceset kokusu kapladı.

Haberin Devamı

Alangalang şehrinde yaşanan olayda deponun duvarının yıkılması sonucu sekiz kişi yaşamını yitirdi. Filipinler Ulusal Gıda Dairesi polisin ve askerlerin çaresizlik içinde olayı izlediğini, yağmacıların 100 bin çuval kadar pirinci yanlarında götürdüğünü söyledi.

Sözcü Rex Estoperez, Associated Press'e yaptığı açıklamada, ülkenin çeşitli yerlerinde söz konusu depolardan bulunduğunu belirtti ancak güvenlik nedeniyle yerlerini açıklamadı.

PİRİNÇ DEPOSUNU BÖYLE YAĞMALADILAR / FOTO GALERİ

DURUMA ORDU EL KOYDU
Independent gazetesinin haberine göre, Tacloban Havalimanı'na inen hava kuvvetlerine ait iki C130 kargo uçağını gören vatandaşlar yardım geldiğini zannedip sevindiler. Ancak uçaktan yardım paketinden çok asker inerken, uçağa binip başkent Manila'ya dönmeyi umanlar da hayal kırıklığı yaşadı.

Haberin Devamı

Özel Kuvvetler vatandaşları uçağa bindirmedi, havalimanının terminal binasına geri gönderdi. Ülkede özel ve uluslararası yardım kuruluşları da diğer devlet kurumları da görevlerini yapamıyor. Silahlı çeteler yiyecek hırsızlığı yapıyor. Bir ordu yetkilisi, "İşini yapabilen tek kurum biziz" derken; bir polis memuru da, "Burada çaresiziz, sayımız çok az onlar ise çok fazla" diyor.

Filipinlerdeki yiyecek izdihamında sekiz kişi öldü

Tacloban sokakları cesetlerle doldu. Anadolu Ajansı, kenti ceset kokusunun kapladığını bildirdi.

ÖLÜ SAYISI MUAMMASI
Afet bölgesinde güç koşullar altında yaraların sarılmasına çalışılırken, Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino CNN'e yaptığı açıklamada, ölü sayısına ilişkin tahminlerin korkulandan az olduğunu söyledi.

Açıklanan tahmini rakamların "çok fazla" olduğunu belirten Aquino, can kaybının 2 bin-2 bin 500 civarında olabileceğini ileri sürdü.

Kesinleşen ölü sayısına ilişkin son resmi rakam 2 bin 275 olarak açıklandı.

Afet bölgesinde çalışmalarını sürdüren Filipinli yetkililer, daha önceki açıklamalarında, tayfunda hayatını kaybedenlerin sayısının 10 bini bulabileceğini belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!